Deputatul Daniel Florea: Partidul AUR la Călărași are deja comportament de partid mare iar candidații proprii sunt mai buni decât cei ai PSD și PNL

La conferința de presă desfășurată la sediul partidului AUR, filiala Călărași, deputatul Daniel Florea a avut cuvântul de început.

Vă prezentăm principalele declarații:

”Conform deciziei conducerii partidului, candidații trebuie să treacă printr-o procedură de selecție la București în fața unei Comisii de la nivel central. Candidații de la Călărași sunt programați în acest weekend.  Săptămâna viitoare, probabil, luni sau marți, o să știm câți dintre candidați avem.

Am trimis candidați pentru 49 din cele 55 de localități. Nu am reușit să găsim pentru toate localitățile candidați care să întrunească toate condițiile pe care le avem trasate de la nivel central și sperăm ca în maxim 10 zile să găsim și în acele localități unde avem peste tot membri. Din păcate însă, ori nu doresc să-și asume, ori șansele de a câștiga primăria sunt destul de mici și atunci, în aceste localități încă mai încercăm. Sunt încrezător că la nivel de Consiliu Județean avem 2 nume surpriză, a mai rămas un bărbat și o femeie. Sunt încrezător că oricare dintre cei 2, au șanse foarte mari să câștige, chiar dacă în acest moment, înainte de începerea campaniei electorale, pare o misiune imposibilă.   

Sunt oameni cu un profil deosebit și cred că au șanse bune să câștige de asemenea.  Și la cele 2 municipii avem 2 candidați. Redutabili la Călărași avem 2 propuneri, la Oltenița, avem 2 propuneri. Oricare dintre aceste propuneri va fi preferată la nivel central, sunt sigur că șansele noastre de a câștiga municipiile sunt mari. Nu vreau să spun cuvinte mari, nu vreau să minimizez meritele celor care conduc acum primăriile în localitățile județului Călărași dar cred că peste tot unde am avem candidați, șansele noastre sunt foarte mari. Părerea mea e că avem candidați mai buni decât PSD și PNL, cred că avem șanse mai mari. Vom avea un rezultat foarte bun și prin prisma modului în care ne primesc oamenii în localități, peste tot, unde am făcut organizații.”

”Am fost eu și colegii mei peste tot dar eu am fost și dimineața și seara și fac câte 6-700 km pe zi prin județ. Pentru că vreau să văd ce se mai întâmplă, să fie nevoie ca eu să fiu la Vasilați sau să mă duc la Borcea. Pentru că este este foarte important să facem organizații puternice.  Am cerut colegilor mei în urma discuțiilor pe care le-am avut în ședințele de lucru să identifice în fiecare localitate cele mai importante 10 probleme.  Oamenii de pe lista de consilieri care pot rezolva problemele respective. Termenul în care pot rezolva problemele respective.    

Și mai ales să nu facă în campanie promisiuni pe care nu le pot onora imediat sau în termenul pe care și l-au asumat, pentru că valul de simpatie este foarte mare. Nivelul de așteptare este foarte mare. Dar și dezamăgirea, dacă nu ne vom ține de cuvânt, va fi foarte mare și va avea un impact negativ, semnificativ la alegerile parlamentare și prezidențiale, dacă noi la locale nu reușim să arătăm ce putem să facem.”

”Din punctul de vedere al subiectelor la nivel național nici nu știu cum să descriu anunțul domnului președinte Iohannis că vrea să candideze la cea mai înaltă funcție a NATO. Bineînțeles că pentru România ar fi un lucru foarte bun, dar în condițiile în care Statele Unite, Franța, Germania, Anglia au anunțat deja că susțin pe fostul premier olandez Rutte. Nici nu știu ce să ce să spun. Pare că ne cam facem de râs, să dea Dumnezeu, să nu fie așa.”

”În privința doamnei, Ramona Chiriac, primul loc pe, lista comună PSD, PNL la europarlamentare. Cred că este un conflict de interese uriaș pentru că dumneai este un funcționar public de rang înalt al Comisiei Europene. Este agreabilă, se poate discuta foarte frumos cu dumneaei, dar este un funcționar public. Nu este un politruc. Nu înțeleg cum de. Comisia Europeană nu reacționează și sperăm totuși să mențină standardele pe care le pretinde. ”

 ”În al 3-lea rând, această ordonanță de urgență de comasare a alegerilor, ne pune în imposibilitatea de a sesiza Curtea Constituțională. Am sesizat avocatul poporului. Așteptările sunt mari, dar șansele sunt reduse. Este singura modalitate de a încerca să sesizăm Curtea Constituțională.  Înțeleg că astăzi a ieșit și prevederea care spune că se reduce termenul până la care trebuie să îți faci reședința în localitatea unde vrei să votezi de la 6 luni la 60 de zile.

Deci, dacă vrei să votezi, trebuie să ai reședința în localitatea unde vrei să votezi cel târziu până pe 10 aprilie.  Și dacă vrei să candidezi la data depunerii candidaturii trebuie să ai domiciliul în localitatea unde vrei să candidezi.”

În ceea ce privește colegii care au plecat împreună cu domnul Coarna sau au plecat la alte partide 

”După ce au fost fermecați de tot felul de promisiuni, mulți dintre ei vor să întoarcă. Pe unii dintre ei i-am primit, pe unii nu, pe unii i-am primit dar nu suntem de acord să candideze pentru că ne-au produs la nivel de imagine publică niște deservicii, fie prin diverse declarații, fie prin încercarea de a denigra actualii lideri și este foarte greu să convingi oamenii care au rămas să mai facă echipă cu ei și să-i susțină într-o eventuală candidatură.”

 ”Am avut foarte multe ședințe de organizare, foarte multe ședințe de lucru. Am constatat cu plăcere că foarte mulți dintre colegii noștri știu să se organizeze și au înțeles imediat ce este de făcut. Am avut niște probleme în găsirea oamenilor care să ne reprezinte în secții, pentru că foarte mulți oameni de calitate inițial nu au vrut să-și asume un asemenea lucru, ba să nu se certe cu cineva, ba din diverse considerente de ordin personal, dar acum avem acoperite toate secțiile de vot din toate localitățile. Pentru noi este o mare victorie, pentru că acum o lună și ceva era foarte dificil să găsim oameni, cred că asta este rodul muncii în echipă de la nivelul Organizației Călărași.   

La sediu încă mai avem posturi în organigramă lipsă, pentru că este greu de găsit o persoană sau mai multe care să stea zi-lumină la muncă. O presiune enormă, sunt foarte multe lucruri de făcut. Dar încet-încet o să găsim. 

Am desemnat și reprezentanții în birourile electorale, municipale, deci lucrurile merg bine. La nivelul Organizației Municipale ieri am avut o ședință de lucru. Vom mai avea una Luni.     

Atunci când a plecat domnul Coarnă, au plecat o parte semnificativă dintre membrii, dintre cei care erau în permanență.  Mulți dintre ei acum se întorc. Și sunt organizații întregi care și-au exprimat dorința să se întoarcă.      

Cred că suntem pe un drum bun și oamenii au înțeles că cel mai important lucru este unitatea și avem deja comportament de partid mare. Toate partidele mari atunci când încep campania electorală lasă deoparte orice orgoliu se unesc și dau drumul în bloc. Ca un singur om pentru câștigarea alegerilor. Cred că AUR are în acest moment la Călărași comportament de partid mare.  Am reușit să ne organizăm Inclusiv pe zona din municipiu, care, în urma plecării fostei conduceri, să spun, a suferit cel mai mult.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *