Victorie mare pe stadionul Ion Comșa din Călărași. Dunărea Călărași s-a calificat în “sferturile” Cupei României după ce a învins-o pe FCSB, scor 2-1

Dunărea Călărași s-a calificat în “sferturile” Cupei României după ce a învins-o pe FCSB, scor 2-1

Dunărea Călărași a întâlnit aseară FCSB în optimile Cupei României. Partida a reprezentat o premieră pentru fotbalul călărășean, întrucât s-a jucat pe lumină artificială.

O altă premieră a fost victoria împotriva echipei FCSB. Motiv de mîndrie pentru “galbeni” dar și pentru suporterii călărășeni care au venit în număr mare pe stadion să-și susțină echipa favorită. Echipa lui Dan Alexa a fost mai activă în prima repriză și a irosit câteva ocazii notabile.

În minutul 1 jucătorii Dunării au solicitat penalty în urma unui duel dintre Kanda și Mihai Roman iar arbitrul a lasat jocul să continue. După mai multe încercări nereușite Dunărea încheie prima repriză cu un scor nul, 0-0.

În a doua partidă vin și marile surprize plăcute pentru suporterii călărășeni. În minutul 47: GOL Dunărea Călărași.

Echipa lui Dan alexa deschide scorul imediat după pauză. Șeroni înscrie cu capul în urma unui corner la care Andrei Vlad a ieșit neinspirat. Urmează alte faze periculoase la poarta FCSB iar în minutul 80: GOL Dunărea Călărași. 

O fază identică cu cea din care călărășenii au deschis scorul. Dobrosavlevici, celălalt fundaș central al Dunării Călărași, înscrie cu capul în urma unei faze fixe după o gravă eroare de marcaj a apărării roș-albaștrilor.

Urmează în minutul 82: GOL FCSB. Cezar Lungu respinge în față șutul lui Moldovan, iar Cristian Dumitru înscrie cu capul din câțiva metri.

În minutul 90+4: Raul Rusescu e eliminat, Colțescu considerând că atacantul stelist a ridicat prea mult talpa la un duel cu un adversar.

Final de partidă. FCSB pierde la Călărași cu scorul de 1-2, și părăsește Cupa României.

Dunărea Călărași s-a calificat în “sferturile” Cupei României după ce a învins-o pe FCSB, scor 2-1

Cu numai 3 ore înainte de finalul partidei Dunării, în aceeași zi, și Dinamo a fost eliminată.

Dan Alexa, antrenorul Dunării Călărași, a vorbit despre victoria echipei sale, care a învins-o pe FCSB cu 2-1 și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României.

“Dunărea a fost echipa mai bună. A fost o victorie istorică, s-a obținut la primul meci jucat în nocturnă pe acest stadion. A fost o atmosferă ca de sărbătoare, eram obligați să facem o figură frumoasă. Așa rămâi în istoria oamenilor, în istoria unui oraș, e cea mai mare motivație. Știam că putem profita la fazele fixze, mai ales că FCSB nu avea la dispoziție fundașii centrali de meserie. Îl respect pe Gigi Becali, el bagă foarte mulți bani, în ciuda greșelilor lui pe care eu nu le comentez. Nu am ce replici să-i dau, chiar nu sunt în măsură să-i dau lui replici”, a spus Dan Alexa, la TV Telekom Sport.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *