Serena Williams, supusă din nou unui control antidoping, consideră că este victima unei discriminări

Serena Williams, supusă din nou unui control antidoping, consideră că este victima unei discriminări

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams consideră că testele antidoping nu sînt aleatorii şi că este victima unei discriminări. „Şi a venit momentul pentru controlul antidoping aleatoriu şi o controlăm doar pe Serena. Dintre toate jucătoarele, s-a dovedit că eu sînt cel mai des testată. Discriminare? Cred că da. Măcar voi păstra sportul curat“, a scris Williams pe Twitter.

Testată de cinci ori
Un raport al site-ului Deadspin din iunie a arătat că Serena Williams a fost testată de cinci ori în 2018, în timp ce alte jucătoare americane au fost o singură dată sau chiar deloc. Williams, 36 ani, a fost testată de 5 ori în 2018 de către USADA, pînă la 20 iulie, conform bazei de date online. Doar Bob Bryan (de patru ori), jucător de dublu, şi Jonh Isner (de trei ori), au fost testaţi mai mult de două ori în aceeaşi perioadă.

A revenit după ce a devenit mamă
Cu 23 de titluri de Grand Slam cîştigate la simplu, Williams a revenit in acest an in circuitul WTA, după ce în septembrie a născut o fetiţă. Serena s-a plîns anterior de frecvenţa testelor în timpul participării la Wimbledon, unde a pierdut finala în faţa germancei Angelique Kerber. Americanii îi sar în ajutor şi susţin că liderul SImona Halep, dar şi Wozniacki sau Kerber nu au fost testate deloc în 2018! „Caroline Wozniacki, Simona Halep şi Angelique Kerber nu au fost testate niciodată în acest an. Sloane Stephens a fost testată o singura dată, în timp ce Maria Şarapova, care a fost suspendată pentru dopaj, nu a fost testată deloc”, a comentat CBS.

TAS a respins apelurile a trei sportive ruse
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul a trei sportive ruse care au fost găsite vinovate de încălcare a regulamentului antidoping de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). Maria Abukamova, medaliată cu argint la aruncarea suliţei în 2012 la JO de la Londra, şi Tatiana Lebedeva, medaliată cu argint la săritura în lungime şi triplusalt la Beijing în 2008, nu îşi vor recupera astfel medaliile olimpice. A treia sportivă vizată de decizia TAS este ciclista Ekaterina Gnidenko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *