România revine în Grupa Mondială a Fed Cup

România revine în Grupa Mondială a Fed Cup

România revine, după doi ani, în Grupa Mondială Fed Cup, între cele mai puternice naţiuni din tenisul feminin, după ce Simona Halep a adus punctul decisiv al confruntării cu Elveţia. Simona Halep a cîştigat punctul decisiv în barajul de accedere în Grupa Mondială, contra Elveţiei, ducând România în elita celor mai bune 8 naţiuni din tenisul feminin pentru 2019.

„A fost un pic mai uşor, am fost un pic mai relaxată – chiar dacă nu este simplu să ştii că joci meciul decisiv. Publicul a fost extraordinar. Mi-am dat drumul la joc şi am reuşit să dau totul. Am avut mai multă încredere în returul meu, iar atunci când am avut nevoie, am jucat mai bine. Cu 40 de minute înainte de meci a venit arbitrul la noi şi a anunţat că s-a schimbat jucătoarea… m-am gîndit că ar fi trebuit să mă antrenez un pic cu Mihaela Buzărnescu. Au fost două zile grele, din punct de vedere emoţional“, a declarat la finalul partidei liderul mondial.

Vrea trofeul
Simona a confirmat că îşi doreşte trofeul Fed Cup. „Trebuie să visezi mereu, iar eu am visat mereu, de cînd eram mică. Sper să mergem cît mai departe în Fed Cup, în fazele finale. Avem o echipă puternică, iar dacă jucăm acasă, cu un astfel de public, este greu să pierdem“, a transmis Si-mona, cea care a adus două dintre cele trei puncte ale victoriei cu 3-0 a României în faţa Elveţiei.

„Presiunea pusă de fani a contat enorm“
Patty Schnyder a fost impresionată de atmosfera creată de fanii din Polivalenta clujeană. „Simona Halep e numărul 1 mondial şi nu sunt singura care a simţit asta. Intensitatea cu care a jucat, faptul că nu-ţi oferă puncte uşoare şi loviturile ei grozave au fost prea mult pentru mine. Nu era programat ca eu să intru în acest meci, dar Timea a acuzat dureri la muşchii aductori şi m-am trezit în faţa faptului împlinit. Pentru mine a fost o mare onoare să joc la simplu cu Simona Halep. I-am urat succes pentru tot sezonul, este o mare campioană. Presiunea pusă de fani a contat enorm. M-am bucurat mult să revin în echipa Elveţiei“, a declarat Schnyder.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *