Flash sportiv / Dunărea Călărași – FCSB, azi, ora 21:45, stadion „Ion Comșa„

Cupa României / Optimi / Dunărea Călărași – FCSB, 1 noiembrie, ora 21:45, stadion „Ion Comșa„ Călărași

Dunărea Călărași va întâlni FCSB în optimile Cupei României. Partida va reprezenta o premieră pentru fotbalul călărășean, întrucât se va juca pe lumină artificială. Va fi primul meci de fotbal din Călărași care se joacă cu nocturnă.

Maradona are statuie lîngă stadionul lui Argentinos Juniors
O impunătoare pictură murală şi o statuie de mari dimensiuni a lui Diego Armando Maradona au fost inaugurate la cîţiva metri de stadionul echipei Argentinos Juniors, în districtul La Paternal din Buenos Aires, unde şi-a făcut debutul legendarul fotbalist argentinian, care marţi a împlinit 58 de ani. „Statuia şi fresca se adaugă casei pe care am recuperat-o, pentru că noi, vecinii din cartier, dorim să facem din La Paternal capitala mondială a fotbalului, cu Diego ca emblemă, iar acesta este cel mai bun loc pentru a-i dedica cel mai mare monument din lume”, a declarat Cesar Perez, promotorul omagiului.

Gianni Infantino vrea Mondial cu 48 de echipe
Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că organizaţia pe care o conduce analizează posibilitatea creşterii numărului echipelor participante la CM din 2022, prin atragerea altor state din zona Golfului Persic în organizarea competiţiei, alături de Qatar. FIFA a decis, anul acesta, să sporească numărul participantelor la Cupa Mondială, de la 32 la 48, începînd cu ediţia din 2026, încredinţată Statelor Unite, Mexicului şi Canadei, însă forul forul fotbalistic mondial vede posibilă această extindere chiar de la ediţia viitoare, din Qatar. „Am decis să creştem numărul echipelor participante la turneul final al Cupei Mondiale, de la 32 la 48, iar acest lucru se va întîmpla în 2026. Ce se va întîmpla în 2022? Analizăm această variantă. Dacă va fi posibil, de ce nu?”, a spus conducătorul FIFA.

River Plate s-a calificat în finala Copei Libertadores 
River Plate s-a calificat în finala Copei Libertadores, după ce a trecut de Gremio, scor 2-1. Argentinienii au beneficiat de un penalty acordat cu ajutorul sistemului VAR în minutul 86. Arbitrul partidei, Andres Cunha, a avut nevoie de protecţia forţelor de ordine pentru a continua partida. River Plate a cîştigat manşa retur, scor 2-1, şi s-a calificat în finala Copei Libertadores. În tur, brazilienii de la Gremio s-au impus cu 1-0. Astfel, în ultimul act se pot întâlni cele două mari rivale din Argentina, Boca Juniors şi River Plate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *