Flash sportiv

Roger Federer, cel mai bine plătit jucător de tenis în 2018 
Elveţianul Roger Federer este jucătorul de tenis cel mai bine plătit din lume în anul 2018, el menţinîndu-se pe această poziţie de 13 ani, conform datelor prezentate de revista economică americană Forbes, preluate de cotidianul L’Equipe. Roger Federer a cîştigat 77,2 milioane dolari în perioada iunie 2017 – iunie 2018, fiind astfel cel mai bine plătit jucător al anului . Tenis-man-ul elveţian a câştigat 12,2 milioane dolari sub formă de premii la turneele disputate şi 65 de milioane de dolari din contracte publicitare.

Pe locul al doilea în acest top se află spaniolul Rafael Nadal, liderul mondial, cu 41,4 milioane dolari, cu 30 de milioane mai puţin decât Federer. Nadal a câştigat 14,4 milioane dolari din premii şi 27 de milioane dolari din contracte publicitare.

Pe poziţiile următoare se află japonezul Kei Nishikori (34,6 milioane dolari) şi sîrbul Novak Djokovic (23,5 milioane dolari). De asemenea, patru jucătoare sînt prezente în acest top 10, Serena Williams se află pe locul 5, daneza Caroline Wozniacki pe locul 6, americanca Sloane Stephens pe 9 şi spanioloaica Garbine Muguruza pe 10.

Jucătorii de la Arsenal nu au voie să bea sucuri de fructe
Unai Emery le interzice jucătorilor de la Arsenal să bea sucuri de fructe. Tehnicianul Unai Emery le-a interzis jucătorilor de la Arsenal Londra să consume sucuri de fructe, deoarece acestea conţin mult zahăr.

În locul sucurilor, fotbaliştii beau apă, relatează mirror.co.uk. Emery a introdus sesiuni stricte de cântărire, de măsurare a grăsimii corporale şi alte proceduri ştiinţifice de monitorizare a formei în care sunt jucătorii. Unai Emery urmează, prin schimbări în alimentaţia jucătorilor, tradiţia predecesorului său de la Arsenal, Arsene Wenger.

În 1996, când a venit la Arsenal, Wenger a decis ca fotbaliştii să nu mai consume “junk food”, în locul alimentelor de acest tip fiind introduse în meniul jucătorilor puiul la cuptor, peştele şi legumele gătite la abur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *