Flash sportiv

Niculescu a învins-o pe Şarapova

Monica Niculescu, locul 99 WTA, venită din calificări, a învins-o pe rusoaica Maria Şarapova, numărul 41 mondial şi beneficiară a unui wild-card, scor 4-6, 6-4, 6-3, în primul tur al turneului Qatar Open, de la Doha.„Cheia a stat în faptul că i-am citit jocul. Nici eu, nici ea nu prea am avut ritm, pentru că ştiu că joc destul de ciudat. Antrenorul mi-a zis să-i intru în cap, pentru că mă gîndeam foarte mult la faptul că o am în faţă pe Maria Şarapova pentru prima dată şi nu ştiam la ce să mă aştept. Cînd am văzut lovitura din setul doi, scurta aceea, mi-am dat seama de ce a fost numărul 1 şi de ce a cîştigat atîtea Grand Slamuri. Nu a fost uşor! Mingea s-a dus de cîteva ori jos şi ea tot a reuşit să lo-vească decisiv cu drop shot-uri. Dar antrenorul mi-a zis că am reuşit să-i intru în cap şi să o fac să joace după ritmul meu”, a spus Monica Niculescu.

Daniela Haralambie, locul 25 la sărituri 

Luni seara s-a încheiat proba feminină de sărituri cu schiurile de la PyeongChang. Reprezentanta României, braşoveanca Daniela Haralambie, s-a clasat în final pe locul 25 (150,8 puncte), după o primă manşă mai puţin reuşită (66,5 puncte). Aurul i-a revenit norvegiencei Maren Lundby (264,6p), ur-mată de Katharina Althaus (Germania / 252,6 p) şi de Sara Takanashi (Japonia / 243,8 p).

Primul sportiv dopat la JO

Patinatorul japonez Kei Saito, specialist în probele de short-track, a fost depistat pozitiv cu acetalozamidă, un diuretic, considerat a fi un produs de mascare, a anunţat TAS. În vîrstă de 21 de ani, Kei Saito a fost testat în afara competiţiei. El a fost suspendat provizoriu şi a părăsit satul olimpic.
Kei Saito era rezervă în ştafeta Japoniei de 5.000 de metri. Acesta este primul caz de dopaj înregistrat la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang şi primul japonez depistat pozitiv la o ediţie a JO de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *