Roger Federer şi Serena Williams, cei mai buni sportivi ai anului

Federer cel mai bun sportivi al anului

Elveţianul Roger Federer, liderul clasamentului ATP, şi americanca Serena Williams, fostă numărul unu mondial în tenisul feminin, au fost desemnaţi cîştigători ai Premiilor Laureus rezervate celor mai buni sportivi ai anului 2017, în cadrul galei care a avut loc marţi seara, la Monte Carlo.

Federer, în vîrstă de 36 ani, a primit pentru a cincea oară în cariera sa distincţia oferită de Academia Laureus, printre ai cărei membri se numără şi două glorii ale sportului românesc: Nadia Comăneci şi lie Năstase.

Federer a fost premiat în cadrul galei din Principatul Monaco şi pentru spectaculoasa sa revenire în prim planul tenisului profesionist.

„Este un moment foarte special pentru mine. Toată lumea ştie cît de mult preţuiesc premiile mele Laureus, iar faptul că am cîştigat nu unul, ci două premii, reprezintă cu adevărat o onoare unică. A fost un an de neuitat pentru mine, să revin după problemele din 2016, iar aceste premii îl fac să fie şi mai memorabil“, a declarat Federer.

Serena Williams a primit la rîndul ei trofeul rezervat sportivei anului, după cel de-al 23-lea titlu de Grand Slam cucerit în urmă cu un an, la Australian Open. Campioana americană, care a adus pe lume primul ei copil în luna septembrie a anului trecut, a primit pentru a patra oară această distincţie, fiind sportiva cea mai decorată de către Academia Laureus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *