Cod anti-corupţie la FRF. Burleanu stopează corupția din fotbalul românesc

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a adoptat primul Cod de Etică şi primul Cod de Conduită care se va aplica în fotbalul românesc, a anunţat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă. „FRF este singura şi prima federaţie din Europa Centrală şi de Est care declară toleranţă zero faţă de corupţie. Astfel că, în Comitetul Executiv a fost adoptat un Cod de Etică, un cod care vine împreună cu Codul de Conduită la nivelul federaţiei, politica anticorupţie şi politica privind cadourile şi ospitalitatea. Ne-am dorit ca prin adoptarea acestor coduri să transmitem un mesaj puternic tuturor membrilor afiliaţi şi celor implicaţi în activitatea fotbalistică din România. Pentru că pentru prima dată integritatea are parte şi de un fundament legislativ“, a spus el.

Şeful fotbalului a spus că va exista un plafon maxim pentru cadouri. „În ceea ce priveşte politica de cadouri, unde pînă acum nu aveam nicio reglementare, s-a stabilit un plafon maxim de 250 de euro sau echivalentul în lei pentru orice persoană angrenată în primul rînd la nivelul FRF. În ceea ce priveşte ospitalitatea, suma maximă este de 250 de lei. Aşadar, în momentul de faţă facem o distincţie clară între cazurile de disciplină şi cele care intră sub incidenţa Codului Etic. Cea mai mare sancţiune este excluderea, adică eşti suspendat din activitatea pe care o poţi desfăşura în fotbal, iar cea mai mică este amenda financiară“, a adăugat Burleanu.

Comitetul Executiv a modificat organigrama FRF cu menţiunea că în subordinea secretarului general se vor regăsi şi comisiile jurisdicţionale. De asemenea, Comitetul Executiv a aprobat ca preşedintele Răzvan Burleanu să exercite funcţia de administrator al CF Mogoşoaia SRL (Centrul de Fotbal Mogoşoaia).

FRF a marcat, ieri, faptul că mai sînt 500 de zile pînă cînd UEFA EURO 2020 va ajunge la Bucureşti. Cu acest prilej, s-a lansat şi campania de informare pentru recrutarea voluntarilor necesari la Turneul Final al EURO. Diana Pirciu, Manager Voluntari, a explicat cum va debuta acest program: „Pornim de la nucleul de voluntari pe care îi avem deja la FRF în structura «Team behind the team/Echipa din spatele echipei», de aproximativ 100 de voluntari. Totodată ne bazăm pe tinerii care au participat la programul nostru «Youth Council», program de educaţie managerial-sportivă premiat şi de UEFA la nivel european“. Necesarul de voluntari pentru partidele de la Bucureşti este de peste 1000, aşa că FRF va derula campanii de promovare şi informare în mediile tinerilor români. Procedura de înscriere în programul Voluntari EURO 2020 va fi deschisă de către UEFA la începutul verii 2019. Pînă atunci, cei interesaţi vor găsi informaţii premergătoare pe noua secţiune dedicată voluntarilor de pe website-ul FRF, la adresa FRF.ro/ Voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *