Statistică: Unul din unsprezece copii din România se culcă flămînd

Unul din unsprezece copii din România se culcă flămînd

Unul din 11 copii din România se culcă flămînd. Datele îngrijorătoare apar în studiul “Bunăstarea Copilului în Mediul Rural, 2018”.
La capitolul nutriție, 3 % dintre copiii intervievați au declarat că se culcă întotdeauna flămînzi, iar 1 din 11 copii mănîncă maximum două mese pe zi. Situația financiară a familiilor din mediu rural nu este una bună, astfel că 2 din 3 familii au fost nevoite să cumpere alimente ieftine ( 71%) sau în cantități mai mici.

Studiul “Bunăstarea Copilului în Mediul Rural, 2018” mai arată că 1 din 8 copii mănâncă o pîine pe zi.

“Cînd vorbim de creșterea obezității, vorbim și despre lipsa accesului la hrană de calitate. Un copil care mănîncă o pîine pe zi este predispus la tot felul de probleme de nutriție“, a declarat Daniela Buzducea, Director Executiv, World Vision România.
Datele prezentate astăzi mai arată că 1 din 2 copii din satele din România declară că nu este fericit. Evenimentul “Lansarea Raportului Bunăstarea Copilului din Mediul Rural, 2018” este înscris în calendarul de activități organizate sub egida Proiectului „România Educată”.

Fundația World Vision România este o organizaţie neguvernamentală creştin umanitară, membră a Parteneriatului World Vision International, care derulează programe de dezvoltare comunitară vizînd bunăstarea copilului. Atenţia fundației este îndreptată cu precădere către copiii, familiile şi comunităţile vulnerabile din mediul rural stimulând spiritul comunitar şi coalizarea întregii comunităţi pentru creşterea bunăstării copilului.

În cei 28 de ani de activitate în România fundaţia World Vision România a ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi din 400 de comunităţi rurale în opt judeţe (Constanța, Cluj, Dolj, Ialomiţa, Iași, Olt, Vaslui şi Vâlcea) să acceseze servicii de sănătate, de educaţie, să fie protejaţi şi să trăiască în comunităţi şi familii mai prospere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *