Peste 16.000 de persoane în a 15-a zi de protest faţă de proiectul Roşia Montană

Peste 10000 de persoane în a 15-a zi de protest faţă de proiectul Roşia MontanăDupă aproape patru ore de marş, la care au participat peste 16.000 de oameni,protestatarii faţă de proiectul minier de la Roşia Montană au ajuns în Piaţa Universităţii din Bucureşti, circulaţia fiind blocată.
Cordoanele de jandarmi s-au repoziţionat la Universitate, în zonă fiind şi poliţişti de la Rutieră.
În timpul celor patru ore de marş nu au fost înregistrate incidente. Protestatarii au mers pe stradă  şi pe trotuare, circulaţia fiind blocată pe traseul pe care au mers manifestanţii.

 
Proteste faţă de proiectul Roşia Montană au avut loc duminică, 15 septembrie, în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov.

 

La Călăraşi,protestul s-a desfăşurat sâmbătă,15 sept. şi a adunat doar aproximativ 10 persoane. Se poate spune că populaţia municipiului Călăraşi nu este interesată de proiect dar lipsa comunicării,timpul scurt de mobilizare şi obişnuinţa “recompenselor” au dus la eşecul acţiunii. Mulţi călărăşeni au putut fi întâlniţi duminică la Universitate.

Foto: Daniel Vrăbioiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *