Elevii de clasa a II-a încep Evaluarea Naţională

Elevii de clasa a II-a încep Evaluarea Naţională
Elevii de clasa a II-a încep Evaluarea Naţională

Evaluările Naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a continuă săptămîna viitoare cu testele pentru elevii din clasa a II-a, acesta fiind ultimul set de teste din cadrul acestor evaluări care realizează un diagnostic al sistemului, rezultatele nefiind trecute în catalog.

 

Elevii de clasa a II-a susţin luni, 6 iunie, testul scris de la limba română, urmînd ca marţi, 7 iunie, să susţină testul de citire în limba română, iar pe 8 iunie testul de la matematică. De asemenea, elevii din rîndul minorităţilor naţionale vor susţine marţi testul scris-citit în limba română pentru minorităţi, iar pe 9 şi 10 iunie vor avea loc testele scris şi citit în limba maternă.

 

Fiecare testare durează 30 de minute. În ultimele două săptămîni au susţinut Evaluările Naţionale şi elevii de clasa a VI-a şi cei de clasa a IV-a.
Rezultatele acestor teste nu se trec în catalog, ci stau la baza realizării unei fişe pentru fiecare elev în parte. Rezultatele sînt comunicate individual elevilor şi părinţilor, iar Ministerul Educaţiei va realiza un raport naţional pe baza lor care va arăta în detaliu nivelul copiilor pe parcursul lor şcolar, înainte de a ajunge la Evaluarea Naţională de la clasa a VIII-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *