Un ajutor simplu pentru albine, un ajutor pentru omenire

Un ajutor simplu pentru albine, un ajutor pentru omenire

De albine depinde alimentația a 90% din populația globului. De fapt omenirea pur și simplu nu va putea supraviețui fără ele. Există câteva lucruri simple pe care le poate face oricine pentru bunăstarea mediului. Noi suntem responsabili pentru securitatea acestei lumi minunate și trebuie să îi deprindem și pe copii și nepoți cu această responsabilitate.

Dacă albinele vor dispărea, omenirea va mai supraviețui 4 ani. Nu este prima dată când se vorbește despre asta iar această problemă trebuie tratată cu seriozitate maximă.

Albinele pot părea mici și neînsemnate, dar ele au o sarcină foarte importantă: circa o treime din produsele pe care le mâncăm sunt polenizate de aceste insecte. În ultimii 5 ani numărul albinelor a scăzut cu 1/3. Există o soluție simplă de “stabilizare” a situației : luați o linguriță de zahăr, adăugați puțină apă și lăsați-o în curte, grădină sau pur și simplu la balcon. Astfel veți contribui la salvarea vieții pe pământ.

Albinele pot să obosească și să nu mai aibă energie pentru a ajunge la stup, ceea ce poate duce la o moarte lipsită de sens. Dacă observați o albină sleită de puteri, cea mai simplă soluție este zahăr cu apă. Acest amestec va avea efect energizant asupra insectei epuizate.

Un ajutor simplu pentru albine, un ajutor pentru omenire

Simplu, amestecați 2 linguri de zahăr și 1 lingură de apă și puneți amestecul în curte. Recomandați-le tuturor rudelor, prietenilor și vecinilor să procedeze la fel.

Iată încă o metodă de a ajuta albinele: creșteți flori la balcon sau într-un colț de grădină. Albinele vor face ce știu ele mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *