Semne că te îngraşi din cauza toxinelor din ficat

Semne că te îngraşi din cauza toxinelor din ficat

Ficatul este un organ important, deoarece transformă toxinele în reziduuri, care se elimină apoi prin urină şi fecale. Aceasta este o funcţie foarte importantă, întrucît stilul de viaţă modern expune organismul la un mediu plin de toxine. Din păcate, pe măsură ce timpul trece, ficatul se încarcă şi devine leneş, astfel încît nu mai poate filtra toate toxinele, pe care ajunge să le depoziteze în zona abdominală.

Ce este boala ficatului gras
Această boală este provocată de excesul de grăsime din ficat, care este un organ gras în sine şi nu mai are nevoie de surplus. Ea apare cînd grăsimea din ficat depăşeşte 5-10% din greutatea totală a acestuia şi este de două tipuri: de natură alcoolică şi de natură non-alcoolică. Prima este rezultatul excesului de băuturi alcoolice, iar a doua este legată de genetică şi colesterol. Următoarele simptome arată că ai nevoie urgentă de o detoxifiere.
1. Îngrăşare inexplicabilă
Cînd ficatul nu mai funcţionează la capacitate maximă, reducerea numărului de calorii şi antrenamentele efectuate cu regularitate te vor ajuta foarte puţin, deoarece organismul stochează toxinele nefiltrate în celule de grăsime.
2. Alergii
Un ficat sănătos creează antibiotice care atacă alergenii, pe care cînd acesta nu mai funcţionează cum trebuie, organismul îi stochează şi creierul răspunde prin producerea de histamine, chimicale ce marchează alergenii pentru a fi îndepărtaţi. Depozitele prea mari de histamine duc la manifestarea simptomelor de alergii, printre care iritaţii, înceţoşarea ve-derii şi dureri de cap.
3. Oboseală cronică
Toxinele împiedică acumularea masei musculare, care se traduce prin crampe şi oboseală cronică. În timp, aceste simptome se transformă în depresie, accese de furie şi schimbări bruşte ale stării de dispoziţie.
4. Transpiraţie excesivă
Cînd ficatul devine prea aglomerat, funcţiile sale încetinesc şi el devine prea fierbinte. Deoarece este un organ mare, el transferă căldura către restul organismului şi încearcă să se răcorească singur, provocînd transpiraţie în exces.
5. Acnee persistentă
Toxinele din ficat provoacă dezechilibru hormonal, care se observă cel mai uşor prin apariţia acneei. Dacă această problemă de piele este provocată de un ficat leneş, atunci nici o curăţare externă nu va trata aspectul fizic.
6. Respiraţie urît mirositoare
Dacă igiena orală este bună, dar tot ai o respiraţie urît mirositoare, atunci înseamnă că ai o problemă cu ficatul. Fă-ţi o programare la medic pentru a verifica sursa problemei.

Cum să scapi de boala ficatului gras
Această afecţiune se tratează cu o dietă corespunzătoare, iar următoarea reţetă este gustoasă şi nutritivă, deoarece alimente precum rădăcina de păpădie, banane, cartofi dulci, ficat şi ghimbir ajută la tratarea simptomelor de ficat gras.
La micul dejun poţi bea un smoothie din banane, ghimbir şi păpădie, iar tot ce trebuie să faci este să feliezi banana şi să o mi-xezi cu iaurt grecesc, ghimbir ras şi o lingură de păpădie, apoi să bei imediat amestecul. Aceasta poate fi îmbogăţită şi cu alte ingrediente naturale şi trebuie consumată o dată, maxim de două ori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *