Sănătate: Lucruri pe care nu le ştiai despre lămâie

Sănătate: Lucruri pe care nu le ştiai despre lămâie

Fie că le consumi sub formă de suc sau limonadă, la o cană de ceai sau ca dressing pentru diferite băuturi, îi faci mult mai mult bine corpului tău decât ai fi crezut. Pe lângă binecunoscutele efecte antivirale şi dietetice, lămâile au şi alte proprietăţi cu adevărat miraculoase.

1. Vindecă acneea
Lămâile conţin acid citric, care poate fi foarte eficace împotriva acneei. Conţinutul bogat în vitamina C este vital pentru menţinerea sănătăţii dermului, în timp ce natura sa alcalină distruge mai multe tipuri de bacterii ce provoacă acneea. Pe lângă faptul că ar trebui să consumi în fiecare zi pe stomacul gol apă cu lămâie, poţi să îţi aplici zeama de lămâie direct pe piele şi să o laşi să acţioneze câte o noapte întreagă.
2. Ameliorează anxietatea
Studii recente au demonstrat că mirosul lămîilor are un efect relaxant şi contribuie la ameliorarea stărilor de oboseală, anxietate, tensiune şi nervozitate. Totodată, aroma de lămîie îmbunătăţeşte moralul şi vindecă insomnia.
3. Vindecă aftele bucale
Proprietăţile antibacteriene şi antivirale ale lămâilor pot accelera procesul de vindecare al aftelor. Clăteşte-ţi gura cu un amestec de apă călduţă şi zeamă de lămîie de trei ori pe zi şi ai să observi o diminuare a arsurilor provocate de afte.
4. Calmează febra
Dacă îţi prepari un amestec din zeama unei lămîi stoarse, un pahar de apă caldă şi miere, fii sigură că temperatura corpului va scădea considerabil.
5. Vindecă eczemele
Dacă suferi de eczemă, o combinaţie între lămâie, miere şi apă călduţă aplicată pe zona cu problemă va avea efecte vizibile. Capacităţile antiinflamatorii ale lămâilor sunt dublate de puterea vindecătoare a mierei.
6. Înlătură oboseala
Când te simţi extenuată şi incapabilă să îţi duci la bun sfârşit îndatoririle, lămâia îţi poate servi drept un veritabil energizant. Ea stimulează activitatea creierului şi sporeşte capacitatea de concentrare.
7. Împrospătează respiraţia
Dacă ai fumat, ai băut alcool, cafea sau ai mâncat anumite condimente, te poţi baza pe lămâie pentru înlăturarea mirosului neplăcut al gurii. Trebuie doar să o clăteşti cu zeamă de lămâie amestecată cu puţină apă călduţă.
8. Protejează stomacul
Acidul lămâilor stimulează producerea acidului gastric şi sporeşte activitatea muşchilor stomacului. Trebuie doar să bei o cană de zeamă de lămâie în amestec cu apă călduţă după fiecare masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *