Sănătate: Cură cu pepene verde

Sănătate: Cură cu pepene verde

Pepenele verde este uşor digerabil dacă este consumat singur, întrucît în combinaţie cu alte alimente îngreunează digestia. Avînd în vedere că pepenele verde conţine între 93 şi 95 la sută apă şi zaharuri, acesta este benefic pentru sănătate. Sînt extrem de bune anumite enzime, acizii organici sau licopenul.

Spală rinichii
Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la South Central Agricultural Research Laboratory (SCARL) din Oklahoma, pepenele verde conţine cu 40 la sută mai mult licopen decît tomatele, un pigment natural, care dă culoarea roşie şi care este un puternic antioxidant şi regulator imunitar. Pepenele are proprietăţi terapeutice, iar conţinutul său mare de apă este recomandat în tratamentul bolilor de rinichi şi ale aparatului urinar. O cură de minimum zece zile lunar cu pepene verde are efect de dezintoxicare, de reglare hormonală şi imunitară a organismului. Este indicat să se consume minimum două kilograme pe zi. Valoarea nutritivă este aproape nulă, dată fiind cantitatea mică de glucoză pe care o conţine, faţă de volumul fructului, aşa încît pepenele verde nu este săţios. Cantitatea de apă în combinaţie cu glucoza din pepenele verde este un minunat mijloc de „spălare“ a rinichilor.

Coajă şi seminţe sănătoase
Coaja pepenelui este bogată în siliciu şi clorofilă. Siliciul îmbunătăţeşte activitatea pancreasului, fiind esenţial în stabilizarea calciului în organism şi în fortificarea sistemului osos. Coaja pepenelui verde poate fi marinată sau confiată. Şi seminţele sînt comestibile. Pentru calculi biliari, se consumă pulberea obţinută din măcinarea seminţelor, amestecată bine cu ulei de măsline. Se ia în fiecare dimineaţă cîte o linguriţă. Cura trebuie să dureze zece zile, după care se face o pauză şi se reia luna următoare. În convalescenţă, se ia o mînă de seminţe de pepene verde, pepene galben, dovleac, castraveţi şi floarea-soarelui, se pisează şi se adaugă puţină apă caldă, după care se strecoară prin tifon şi se administrează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *