Protecţie de 99% pentru un nou tip de mască reutilizabilă

Protecţie de 99% pentru un nou tip de mască reutilizabilă

O companie israeliană se așteaptă ca o țesătură dezvoltată să poată neutraliza aproape 99% dintre particulele de coronavirus, chiar și după ce a fost spălată de mai multe ori, în urma unui test de laborator de succes, potrivit Reuters.
Măştile reutilizabile antivirale produse de Sonovia sunt impregnate cu nanoparticule de oxid de zinc care distrug bacteriile, ciupercile şi virusurile şi despre care compania susţine că poate stopa eficient şi răspândirea noului coronavirus.
Testele desfăşurate la laboratorul Microspectrum (Weipu Jishu) din Shanghai au demonstrat că acest material folosit pentru producerea măştilor, care se poate spăla, neutralizează peste 90% dintre particulele de coronavirus la care a fost expus, conform unui anunţ făcut luni de Sonovia.
Liat Goldhammer, reprezentant al companiei Sonovia, a precizat că în următoarele săptămâni acest material, ce poate fi folosit şi pentru creşterea nivelului de protecţie al textilelor folosite în spitale, al echipamentelor de protecţie şi chiar şi al hainelor, poate neutraliza până la 99% dintre particulele de coronavirus.
Potrivit Sonovia, printre clienţii săi se numără companiile germane Bruckner şi Weber Ultrasonics, precum şi spitale din Germania şi SUA.
Testele din China au fost desfăşurate în concordanţă cu standardele internaţionale pentru determinarea activităţii antivirale a produselor textile, conform Sonovia.
Sonovia îşi va testa produsul şi într-un laborator german, certificat de autorităţile din Germania, a adăugat Goldhammer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *