Noul trend, cafeaua cu broccoli

Noul trend, cafeaua cu broccoli

Pentru cei care nu sînt prea buni prieteni cu broccoli, dar care adoră cafeaua, oamenii de ştiinţă au o veste bună: cafeaua de broccoli. Sună bizar, dar agenţia de ştiinţă a guvernului australian CSIRO şi grupul agricol Hort Innovation ne asigură că acest tip de cafea ar putea deveni un adevărat trend în ceea ce priveşte băuturile.

Oamenii de ştiinţă reprezentînd instituţiile mai sus amintite au luat ciorchini de broccoli consideraţi nepotriviţi pentru a fi depozitaţi în magazine şi i-au transformat într-o pulbere pe care au amestecat-o apoi cu cafea. Combinaţia este incredibilă dacă te gîndeşti că, astfel, nu doar te bucuri de gustul cafelei, ci îţi şi ajuţi organismul cu o serie de vitamine şi nutrienţi (două linguri de pulbere conţin aproximativ o porţie de broccoli, care este o sursă bună de fibre dietetice, vitamina B6, vitamina E şi mangan).

O cafenea din Melbourne a început deja să experimenteze cu pulberea amestecată în cafele, iar feedback-ul este unul de luat în seamă, băutura primind multe review-uri pozitive. Pentru a prepara cafeaua de broccoli, pulberea se adaugă la ceaşcă după ce expresso a fost făcut: se adaugă mai întîi lapte degresat, iar apoi pulberea de broccoli în partea superioară.

„Studii recente arată că australianul nu mănîncă aportul zilnic recomandat de legume pe zi, iar opţiunile precum pudra de broccoli ar putea ajuta la rezolvarea acestor probleme“, spune John Lloyd, de la Hort Innovation. Dar cafeaua nu este singura cale de a introduce, într-un mod cu totul nou, broccoli în organism. CSIRO a adăugat-o şi la gustări extrudate şi ar putea funcţiona şi ca ingredient pentru piureuri, brioşe şi supă. În ceea ce priveşte pudra de broccoli, aceasta este obţinută din broccoli folosit în întregime (florile şi tulpinile).

„Consider că acest proiect este noul trend alimentar“, declară John Said, reprezentant Fresh Select (producător de broccoli).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *