Ministrul Sănătăţii vrea să limiteze şpaga în spitale

Sorina Pintea, ministrul sănătăţii, vrea să limiteze şpaga în spitale

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă că fenomenul şpăgii este unul de amploare în România, precizînd că împreună cu federaţiile din sănătate va realiza un plan de măsuri pentru a limita obiceiul de a oferi bani în plic în unităţile spitaliceşti.

„Astăzi (n.r. – marţi) la această discuţie pe care am avut-o cu cele două federaţii am deschis şi această problemă (n.r. – şpaga în spitale). Concluzia a fost că împreună vom lua nişte decizii, poate chiar conştientizate într-un plan de măsuri astfel încît să limităm foarte mult acest fenomen care din păcate nu este eradicat şi (…) este încă de mare amploare. În permanenţă, mesajele care îmi vin scot în evidenţă acest aspect”, a spus, ieri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

De asemenea, Pintea anunţă că a discutat cu reprezentanţii sindicatelor din sănătate şi au stabilit că va întări rolul sindicatului pentru ca acesta să poată lua decizii în rezolvarea unor probleme care ţin de organizarea muncii salariaţilor din spitale. Pe de altă parte, Sorina Pintea a anunţat, ieri, că a semnat ordinul prin care se vor declanşa controale privind infecţiile nosocomiale în toate maternităţile din ţară, precizînd că verificările vor începe, cel mai probabil, din 15 ianuarie.

„Am semnat ordinul prin care se declanşează control la maternităţile din toată ţara. Am semnat ordinul, vor începe (controalele -n.r.) probabil din 15 ianuarie“, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă. Decizia vine după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat, în decembrie, că în urma controlului desfăşurat de Direcţia de Sănătate Publică la Maternitatea Giuleşti s-a constat că 27 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti, din 330 testaţi, sînt purtători sănătoşi ai stafilococului auriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *