Durerea de mijloc afectează mai multe organe

Durerea de mijloc afectează mai multe organe

Aşa-numitele dureri de mijloc pot afecta organe şi părţi din toată jumătatea inferioară a organismului. Acele dureri resimţite uneori în partea frontala a corpului, care radiază spre spate, problemele de prostată pentru domni, dereglările menstruale pentru doamne, umflarea picioarelor din cauza circulaţiei deficitare sau crampele musculare reprezintă cîteva dintre aceste manifestări clinice ale durerilor de mijloc.

Originea problemelor se găseşte în mici leziuni aparute la nivelul coloanei vertebrale lombare. În aceste condiţii, orice modificare apăruta la nivelul vertebrelor sau discurilor intervertebrale poate cauza iritaţii ale sistemului nervos central, cu efect direct asupra structurilor corespondente, organelor şi funcţiilor din zona respectivă. Iar tratamentul aplicat zonelor dureroase este ineficient, dacă nu este corelat cu proceduri menite să remedieze problema de bază, apărută la nivelul coloanei vertebrale.

Zona lombară a coloanei vertebrale este porţiunea cea mai afectată de sedentarism şi pe care pacienţii o reclamă cel mai frecvent prin durerile provocate de leziuni vertebrale sau intervertebrale. Vertebrele cuprinse între L1 si L5 sînt responsabile de organele, articulaţiile şi musculatura din partea inferioară a corpului, cum ar fi: intestin gros, apendice, abdomen, organe sexuale, uter, vezica urinară, genunchi, prostată, nerv sciatic sau gambe.

Leziunile vertebrelor lombare pot da manifestari digestive, de tipul constipaţiilor, colitelor, diareei, herniilor, de tip metabolic si musculo-scheletal (crampe, acidoza, varice), de tip genito-urinare (problemele cu vezica urinară, menstruaţia, avorturi spontane, incontinenţa urinară, impotenţă masculină sau infertilitate) sau de tip circulator (edem al gleznelor, glezne slăbite, crampe musculare).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *