Ce persoane vor avea prioritate la testarea COVID-19

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă noi reguli în privinţa testării pentru noul coronavirus, după ce România a înregistrat ieri cele mai multe noi cazuri în 24 de ore. Autorităţile anunţă că strategia trebuie sa fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de COVID-19, în vederea limitării transmiterii, şi pe obţinerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectată. Astfel, prioritizarea testării în ordine descrescătoarea importanţei este următoarea:
1. Persoane simptomatice cu istoric de călătorie internaţională
2. Contacţi apropiati simptomatici ai cazurilor confirmate
3. Personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat
4. Cazuri de SARI fără altă etiologie(negativi la test de gripă), din toate categoriile de vârstă şi din toate spitalele
5. Persoane instituţionalizate simptomatice.
România va primi 2 milioane de teste din Coreea de Sud pentru noul coronavirus, iar prima tranşă de 200.000 de teste vor ajunge în ţară în această săptămână. Acum, România se află în stadiu pre-epidemic, înregistrandu-se cazuri de import şi cazuri de transmitere locală restrânsă (generaţia 2, 3 şi 4), neexistând încă dovezi de transmitere intra-comunitară susţinuită, precizează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *