Câteva alimente care scad tensiunea arterială

Câteva alimente care scad tensiunea arterială

Tensiunea arterială crescută este unul din efectele stresului zilnic. Şi cum stres avem din belşug, avem şi tensiune arterială. Modificarea obiceiurilor alimentare şi a stilului de viaţă pot aduce ameliorări, ţinând sub control tensiunea arterială şi pot reduce riscurile asociate cu complicaţiile acesteia asupra stării de sănătate.

Bananele – Deficitul de potasiu afectează musculatura şi bătăile inimii. Bananele sînt prin-tre cele mai bune surse de potasiu, care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. O banană pe zi este deosebit de eficientă.

Scorţişoara – Studiile au arătat că scorţişoara poate fi utilă pentru scăderea tensiunii arteriale. În plus, scorţişoara ajută la reglarea nivelului de colesterol din sînge. Puteţi adăuga scorţişoară în cereale, în mîncăruri, cafea sau cacao.

Spanacul – Spanacul şi alte legume cu frunze verzi au un conţinut redus de sodiu şi sunt o sursă importantă de calciu. O cană de spanac fiert oferă 12-15% din aportul zilnic recomandat de calciu pentru adulţi. În plus, spanacul este bogat în fibre dietetice, fier şi vitaminele A şi C, ceea ce îl transformă într-un aliment esenţial în orice dietă. Folosiţi-l în salate, cu paste, carne, supă şi diverse alte feluri de mîncare.

Cacao – Consumul de cacao, sub formă de ciocolată neagră sau băutură caldă, poate să scadă valorile hipertensiunii arteriale, în special la persoanele supraponderale. Două ceşti de cacao caldă îmbunătăţesc funcţia vaselor de sînge şi reduc tensiunea arterială. Cu toate acestea, asi-guraţi-vă că beţi cacao fără adaosuri de zahăr sau frişcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *