41% dintre români şi-ar schimba dieta

41% dintre români şi-ar schimba dieta

50% dintre români consideră că au un stil de viaţă sănătos, arată un sondaj online la care au participat 3.075 de respondenţi, desfăşurat în cadrul primei etape a campaniei naţionale de informare „Totul despre asigurările de sănătate”, lansată de APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor. Ce se întâmplă cu ceilalţi 50%?

Întrebaţi ce şi-ar dori să schimbe, în primul rând, la stilul lor de viaţă ca să fie unul mai sănătos, 41% au menţionat dieta, în timp ce 32% au declarat că şi-ar dori mai mult timp pentru ei şi pentru relaxare, iar 19% şi-ar dori să facă mai mult sport. Doar 2% au declarat că nu şi-ar dori un stil de viaţă mai sănătos. Rezultatele sondajului mai arată că doar 12% dintre români fac sport zilnic. 61% nu se implică deloc în activităţi sportive. 1 din 4 români (24%) nu includ fructe în dieta zilnică, iar 1 din 2 români (49%) nu includ legume crude în dieta zilnică.

2 din 3 români declară că citesc etichetele alimentare ale produselor pe care le cumpără. 42% dintre români sunt dispuşi să plătească cu 10% mai mult pentru un produs alimentar pe care îl consideră de o calitate mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *