Victor Orban depune azi la Parlament Programul de guvernare şi lista de miniştri

Politică/ PNL/ Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că a decis ca luni să depună în Parlament Programul de guvernare actualizat şi lista miniştrilor, după ce acestea vor fi discutate în forul de conducere al PNL. Premierul afirmă că, în termen de 15 zile, Parlamentul ar trebui să programeze votul de învestitură. „Am hotărât luni să depunem Programul de guvernare actualizat şi miniştrii. Nu pot să mă prezint în faţa Parlamentului înainte de a mă prezenta în faţa forurilor statutare ale PNL”, a spus, vineri, Ludovic Orban. El a amintit că noul Guvern va putea trece de Parlament numai în cazul în care PSD va vota favorabil.

Ludovic Orban a precizat că luni, de la ora 10.00, va avea loc o reuniune a Biroului Politic Naţional al PNL. „Vom supune votului colegilor din PNL programul reactualizat şi lista Guvernului pentru ca tot luni să le trimitem spre Parlament să reducem cât mai mult posibilitatea boicotului procedural pe care îl planifică PSD”, a mai spus Orban. Acesta a precizat că, aşa cum a anunţat deja, PNL doreşte declanşarea alegerilor anticipate. „Singura soluţie pentru a asigura o bună guvernare României este ca românii să îşi aleagă din nou un Parlament reprezentativ care să fie o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale populaţiei şi mai ales ale aspiraţiilor obiectivelor, năzuinţelor fiecărui cetăţean român. Pentru a ajunge la această situaţie, este evident că Parlamentul trebuie să respingă două guverne, iar parlamentarii PNL sunt mandataţi să participe la şedinţele de plen şi să nu voteze guvernul astfel încât să se poată dizolva Parlamentul”, a mai declarat premierul.

„În conformitate cu regulamentul Camerelor, Parlamentul trebuie, în termen de 15 zile de când a fost prezentată lista, să programeze plenul în care se dă votul de învestire”, a menţionat premierul. Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri seară, că intenţionează să propună aceeaşi echipă de miniştri pentru noul guvern cu care se va prezenta în faţa Parlamentului. Orban a afirmat că singurul mod în care ar putea fi învestit Guvernul ar fi cu voturile PSD. „Nu îi mai spală şapte ape după o asemenea ispravă”, a declarat premierul. Întrebat dacă va schimba ceva în fosta echipă de miniştri, Ludovic Orban a declarat că nu intenţionează să facă acest lucru, dar a subliniat că decizia finală aparţine conducerii PNL. „Guvernul nu va putea trece în Parlament, decât dacă este votat de parlamentarii PSD. Dacă este votat de parlamentarii PSD, înseamnă că parlamentarii PSD, prin votul pe care îl dau, vor spune: suntem de acord cu programul de guvernare, suntem de acord cu componenţa guvernului, suntem de acord ca Guvernul să fie Guvern PNL pentru ca PNL să guverneze România, suntem de acord să nu mai facem opoziţie. Nu vă daţi seama că sunt ridicoli, nu îi mai spală şapte ape după o asemenea ispravă”, a mai spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *