PSD nu mai vrea avize de securitate pentru miniştrii din Cabinet

PSD nu mai vrea avize de securitate pentru miniştrii din Cabinet

CExN al PSD a decis, la ultima şedinţă, ca viitorul premier PSD, respectiv Viorica Dăncilă, să nu mai solicite avize de la serviciile de informaţii în ceea ce priveşte miniştrii din Cabinet, a precizat, joi, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

„În ultimii ani am simţit că se întîmplă lucruri bizare, în sensul că cei care cîştigă alegeri şi doresc să-şi promoveze colegii, cu cît sînt mai vocali împotriva statului paralel, cu atît primesc avize negative şi fără explicaţii şi nu se spune care sunt problemele pentru că sunt secrete de stat. Ne-am cam săturat”, a argumentat Codrin Ştefănescu decizia CExN al PSD.
El a spus că avizele respective date de serviciile de informaţii nici nu-şi au rostul, avînd în vedere că miniştrii şi premierul răspund oricum politic în faţa electoratului.
„Să lăsăm avizele pentru că noi răspundem politic pentru ceea ce fac miniştrii noştri. În ultimii ani au fost grozăvii, au fost protocoale pe lângă lege, abuzuri, încălcări ale legii”, a subliniat Ştefănescu.

Întrebat de la ce aspecte au plecat discuţiile care au dus la această decizie, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Discuţiile au pornit de la noi toţi. Aceleaşi vorbe le-a spus şi Olguţa Vasilescu, şi eu, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Marian Oprişan, Liviu Dragnea a întrebat-o pe Viorica Dăncilă şi noi i-am atras atenţia că va fi presată, interceptată, ai grijă, fii cu noi. Am stabilit ca, dacă premierul sau miniştrii simt presiuni, urgent convocăm CEx şi facem public totul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *