Procurorul general, Augustin Lazăr: ,,O manipulare penibilă”

Procurorul general, Augustin Lazăr: ,,O manipulare penibilă”

Comentînd că România se află într-o „perioadă foarte sensibilă pentru statul de drept și Justiție”, Procurorul General, Augustin Lazăr, a prezentat, luni, corespondența cu ministrul Justiției și CSM, spunînd că prima adresă a fost făcută în 13 martie 2017, iar următoarea adresă este din 19 martie, cînd ministrul Justiției cere detalii despre protocoale și desecretizarea.

“Manipularea opiniei publice este folosită ca instrument pentru destabilizarea activității procurorilor. Aceasta declarație are rolul de a stabili adevărul. Consider și o chestiune de onoare și o datorie profesională să clarific toate suspiciunile și interpretările false apărute abundent în spațiul public. În spiritul transparenței instituționale, pe care am promovat-o, voi face publică corespondența pe care am purtat-o cu CSM și ministrul Justiției”, a declarat Augustin Lazăr. Procurorul general califică drept manipulare penibilă acțiunile din spațiul public cu privire la informarea dintre instituții.

“În mod transparent, prin informarea CSM și ministrului Justiției, în mod constant primul demers fiind făcut la 13 martie 2017, într-un cadru legal care a reprezentat un mod instituțional de lucru în România. A se vedea protocoalele similare încheiat de SRI cu Inspecția Judiciară, CSM, ICCJ și alte instituții. (…) Se fac niște show-uri care nu fac bine nimănui, nici justiției, nici Ministerului Public. Să vedem care e adevărul despre manipularea penibilă apărută în spațiul jublic. A manipula pe cineva e ofensator”, a mai spus Lazăr.

“În dimineața zilei 25 august 2018 ministrul Justiției a publicat pe Facebook două mesaje arătând că doar zilele acestea a aflat unele lucruri.. (…)19 martie -primul document- adresa ministrului justiției”, a mai spus procurorul general.

Potrivit documentului, ministrul cere detalii despre protocoalele încheiate, cine sunt semnatarii și decretizarea acestora, a anunțat Lazăr.
Augustin Lazăr a prezentat, pe larg, corespondența purtată atât cu CSM, cât și cu Ministerul Justiției în ceea ce privește protocoalele pe care Parchetul General le-a încheiat cu SRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *