Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, prezent la Conferința Organizației Județene PSD Călărași

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, prezent la Conferința Organizației Județene PSD Călărași

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, la Conferința Organizației Județene PSD Călărași de desemnare a delegaților județeni la Congresul Național din februarie 2020, spune că nu va negocia cu PNL „o perioadă lungă de timp” și că politica românească are doi piloni: PSD și PNL.
„Categoric nu o să avem negocieri cu PNL o perioadă lungă de timp. Structura politicii româneşti, în momentul acesta, arată foarte clar doi piloni: unul de stânga şi unul de dreapta, unul fiind PSD, altul PNL”, spune Ciolacu.
Întrebat dacă are vreo garanție că, în urma negocierilor cu partidele Pro România și ALDE, rezultatul va fi unul pozitiv și de durată, Marcel Ciolacu a afirmat că ”nicicum nu ne putem baza pe deplin de succesul acestor alianțe”.
În plus, afirmația primului ministru Ludovic Orban că ”PSD trebuie să dispară”, este ”cea mai tâmpită afirmație care nu are nimic de-a face cu politica actuală chiar la nivel european”.
”Un lucru e clar, PNL cu Orban nu au nimic în comun cu necesitățile actuale ale românilor”.
Au fost desemnați cei 18 delegaţi ai organizaţiei judeţene la Congresul Naţional din 29 februarie. Lista: preşedinte Iulian Iacomi, preşedinte executiv, senator, Roxana Paţurcă, deputaţii Eugen Nicolicea, Cristian Sefer şi Sorin Vrăjitoru,(vicepreşedinţi), Marius Dulce, liderul filialei locale Călăraşi, Petre Ţone, preşedintele filialei Olteniţa, Marius Sbârcea, preşedinte TSD, Elena Mihăilescu, vicepreşedinte, Ion Samoilă, secretar executiv şi primarii Nicolae Rîjnoveanu (Roseţi), Corneliu Alexandru (Ileana), Dorel Dorobanţu (Fundulea), Călin Alexandru (Săruleşti), Gheorghiţă Cărtuşanu (Fundeni), Nicolae Pandea (Ştefan cel Mare), Paul Radu (Gălbinaşi). Din delegaţie mai face parte şi viceprimarul localităţii Chirnogi, Ion Ştefan.
Președintele interimar al PSD a ținut să felicite organizația călărășeană a PSD pentru rezultatele obținute într-un context politic dificil, într-un județ care a fost ”oferit” PNL-ului în cadrul negocierilor necesare construcției politice social-liberale a USL.

”Principiul primordial de la care am pornit construcția politică a organizației județene a fost unitatea. Suntem la nivel de conducere oameni cu experiență, uniți în jurul președintelui Iulian Iacomi, și împreună am reușit obținerea unor rezultate excelente, remarcate și de domnul președinte Marcel Ciolacu. Faptul că Iulian Iacomi este un primar care a câștigat mereu alegerile la care a candidat ne face să avem încredere că la alegerile locale de anul acesta vom identifica împreună nu numai cei mai potriviți candidați, ci câștigătorii din partea PSD.
Mai mult, faptul că suntem patru parlamentari la nivelul județului ne va oferi un plus în fața PNL la momentul alegerilor parlamentare, iar experiența noastră în acest sens va fi determinantă pentru ca PSD să câștige ambele alegeri din acest an”, a declarat senator Roxana Pațurcă, președinte executiv al PSD Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *