PNL a votat susţinerea preşedintelui Iohannis pentru un nou mandat. Ludovic Orban – premier

PNL a votat susţinerea preşedintelui Iohannis pentru un nou mandat. Ludovic Orban – premier

Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedinte şi pe Ludovic Orban pentru a fi desemnat premier.
Pentru susţinerea candidaturii lui Iohannis au fost exprimate 817 voturi, din care 793 au fost pentru, iar 24 au fost declarate nule.

În ceea ce priveşte candidatul PNL la funcţia de premier, au fost exprimate 821 de voturi, din care 686 pentru Ludovic Orban, 113 pentru Viorel Cataramă, iar 23 au fost declarate nule.

Ludovic Orban a promis că PNL va veni cu un program de guvernare, dar nu scris pe picior, ci cu răspunsuri serioase, profunde, bazate pe analize şi pe studii de impact.

El a spus că susţine o guvernare cu 14-15 ministere şi că este total împotriva ordonanţelor de urgenţă.

 

Ludovic Orban: PNL a votat susţinerea preşedintelui Iohannis pentru un nou mandat.

„Ni se cere de foarte mulţi analişti, comentatori şi foarte mulţi cetăţeni să venim cu un program de guvernare şi vom veni cu un program de guvernare, dar nu un program de guvernare scris pe picior, nu aşa un program de guvernare cum a fost programul pe care l-a prezentat actualul partid de guvernare, o colecţie de minciuni scoase din cărţile cu baronul Munchhausen. Trebuie să venim cu răspunsuri serioase, profunde, care să se bazeze pe analize, pe studii de impact, pe analiza comparativă a politicilor publice în diverse domenii în toate ţările europene, care să aibă la bază cu adevărat rezolvarea marilor probleme care există în societatea românească (…), a disfuncţionalităţilor majore, a minciunilor care se perpetuează în discursul public şi al oamenilor politici numai din dorinţa de a ascunde existenţa acestor probleme”, a afirmat Ludovic Orban.

Consiliul Naţional al PNL a decis să voteze duminică susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis de către PNL pentru un nou mandat la viitoarele alegeri prezidenţiale, precum şi desemnarea lui Ludovic Orban pentru postul de premier, dacă liberalii vor câştiga alegerile parlamentare.

Din Consiliul Naţional al PNL fac parte, ca membri de drept, membrii BPN, reprezentanţii PNL în Parlamentul României şi în Parlamentul European, preşedinţii de consilii judeţene, primarii liberali, liderii organizaţiilor judeţene ale partidului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *