Noul guvern va formula o propunere pentru postul de comisar european

Noul guvern va formula o propunere pentru postul de comisar european

Premierul Ludovic Orban a declarat ieri, după ce Cabinetul său a primit votul de învestitură în Parlament, că Guvernul va formula o propunere pentru postul de comisar european după consultarea preşedintelui şi va solicita audierea candidatului în Comisia de Politică Externă.

„Guvernul va formula o propunere pentru postul comisar european după consultarea preşedintelui şi vom solicita audierea candidatului în Comisia de politică externă”, a anunţat Ludovic Orban. Săptămâna trecută, premierul demis, Viorica Dăncilă, a trimis Parlamentului o scrisoare prin care anunţa nominalizarea lui Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european şi cerea audierea acestuia în comisiile de specialitate, conform legii pe care nu a respectat-o la nominalizările precedente.

Dăncilă a declarat marţi că a transmis o nouă propunere președintelui desemnat al Comisiei Europene, în persoana fostului europarlamentar Victor Negrescu. Potrivit unor surse de la Bruxelles, candidatura lui Victor Negrescu ar fi fost respinsă, pe motiv că nu întruneşte condiţiile necesare. Mai exact, propunerea nu a făcută în urma unui consens între Guvernul român şi Preşedinţie.

Ursula von der Leyen ar fi cerut din nou României să ia o hotărâre cât mai repede, pentru a ajunge la un consens între cele două instituţii în ceea ce priveşte propunerea pentru postul de comisar european.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *