Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, depusă de PNL şi susţinută de Opoziţie, va fi votată marţi

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, depusă de PNL şi susţinută de Opoziţie, va fi votată marţi

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă depusă de PNL a fost citită ieri de către liberalul Gigel Ştirbu într-un parlament aproape gol. Numărul parlamentarilor prezenţi în sală a fost foarte mic, absenţii fiind din toate partidele. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost semnată de 173 de parlamentari.

Majoritatea necesară pentru ca moţiunea să treacă este de 233 de voturi. Deputatul PNL Raluca Turcan recunoaşte că nu sunt încă suficiente voturi pentru a trece moţiunea, dar „jocul merge mai departe”, pentru că negocierile nu s-au încheiat. Pentru a trimite acasă Guvernul Dăncilă, în afara voturilor PNL, USR, PMP, UDMR şi ProRomânia,   ar mai fi nevoie de 20 de voturi, greu de obţinut de la posibilii ,,trădători“ din PSD sau ALDE, pentru că PSD a hotărât ca parlamentarii puterii să stea în bănci şi să nu voteze. Ar fi de luat în calcul şi voturile minorităţilor.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că Uniunea a decis să voteze moţiunea de cenzură, pentru că vrea să sancţioneze „incapacitatea administrativă şi politică a Guvernului în cazul Valea Uzului”.

Structura Parlamentului
Deputaţi
139 – PSD
19 – ALDE
68 – PNL
27 – USR
23 – PRO Europa (numele grupului parlamentar al PRO România)
21 – UDMR
12 – PMP
17 – minorităţi, 3 – neafiliaţi

Senatori
69 – PSD
12 – ALDE
25 – PNL
13 – USR
9 – UDMR
5 – PMP
1 – PRO România
2 – neafiliaţi

 

Cei care susţin debarcarea premierului Dăncilă mai au nevoie de cel puţin 20 de voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *