Moțiune de cenzură, „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă“

Moțiune de cenzură, „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă“

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL a fost citită, ieri, în plenul reunit al Parlamentului, de deputatul PNL Dan Vîlceanu, liberalii solicitînd retragerea încrederii acordată guvernului Tudose, pentru a opri distrugerea economiei şi scoaterea României din UE. Reprezentanţii PSD şi ALDE au refuzat să menţioneze care este programul clar pentru votul moţiunii.
„Vă îndemnăm să votaţi pentru adoptarea acestei moţiuni de cenzură şi retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru că ştim că este singurul lucru corect care mai rămîne de făcut în acest moment. Prin votul dumneavoastră, opriţi distrugerea economiei, încetaţi atacul la Justiţie, nu scoateţi România din Uniunea Europeană!“, afirmă PNL în moţiunea de cezură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă“. PNL susţine că demiterea Guvernului Tudose trebuie să ducă „imediat şi automat la abrogarea ordonanţelor de urgenţă care au generat haosul fiscal şi să oprească atacul la independenţa Justiţiei“. „Actuala guvernare PSD-ALDE a reuşit într-un timp record să provoace un haos generalizat în toate domeniile vitale – de la sănătate şi educaţie, la fiscalitate, justiţie sau infrastructură“, arată PNL.

„Dragnea şi camarila sa“, o „combinaţie letală“

Liberalii susţin că beneficiile unei creşteri economice substanţiale au fost anulate de măsurile populiste şi haotice luate în economie de „cuplul de economişti de renume mondial Dragnea – Tudose“ împotriva mediului de afaceri şi a contribuabililor oneşti din această ţară. „Iresponsabilitatea, prostia şi ticăloşia sînt puse împreună de Dragnea şi camarila sa într-o combinaţie letală, care nu poate conduce România decît spre dezastru!“, se arată în moţiune. Liberalii reproşează PSD-ALDE că a preluat la începutul anului frîiele guvernării cu o economie stabilă, cu perspective bune şi sănătoase şi au demolat-o, „improvizînd o casă din chirpici“. „Poate pe dumneavoastră, domnule Dragnea, domnule Tudose, vă umflă rîsul în sinea voastră, gîndindu-vă la ce potlogărie faceţi. Dar pe români îi umflă plînsul cînd se uită în buzunar şi constată că toate preţurile cresc, ratele la fel, salariile scad sau, în cel mai fericit caz, rămîn aceleaşi, contribuţia la Pilonul 2 de pensii scade, iar impozitele şi taxele cresc“.

Liberalii critică şi diminuarea investiţiilor

PNL îi îndeamnă pe liderii coaliţiei să „îndrăznească să creadă“ că preţurile la carburanţi au crescut cu 12% numai din august pînă în noiembrie, electricitatea s-a scumpit cu 7% în octombrie faţă de septembrie, şi cu 12% faţă de decembrie anul trecut, cursul a depăşit 4,64 lei/euro şi indicele ROBOR este la un nivel mai mult decît dublu faţă de începutul anului (de la 0,8% la peste 2%). Liberalii critică şi diminuarea investiţiilor în primele 9 luni ale anului, faţă de anul trecut, cu 20%. „Domnule Dragnea, cu cît insistaţi să atacaţi independenţa Justiţiei, cu atît îi veţi convinge pe tot mai mulţi că, în realitate, urmăriţi doar închiderea propriilor dosare penale, iar demersul dumneavoastă va fi sortit eşecului. Ideea că PSD realizează o presupusă «reformă în Justiţie» este echivalentă cu un nonsens, e ca şi cum hoţii strigă hoţii!“.

PNL cere parlamentarilor să nu fie complici la dezastrul provocat de coaliţia de guvernare

PNL cere parlamentarilor să fie „oameni liberi“ şi să nu fie complici la dezastrul pe care coaliţia de guvernare îl va provoca. Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, vineri, după depunerea moţiunii că aceasta a fost semnată de 148 de parlamentari. „Avem semnături de iniţiere din partea PNL, USR şi PMP, semnături din partea unui parlamentar independent şi două semnături din partea domnilor Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin“, a spus Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *