Mihai Tudose, candidatul PSD rămas în cursa pentru fotoliul de premier

Mihai Tudose, candidatul PSD rămas în cursa pentru fotoliul de premier

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a ACCEPTAT numirea lui Mihai Tudose, propus de PSD, în funcţia de premier. 

 

Deputatul PSD Mihai Tudose, ministru al Economiei, a fost propus de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ca nominalizare a social-democraţilor pentru funcţia de premier.

Toate celelalte persoane vehiculate ca fiind pe lista scurtă de candidați a PSD au refuzat să preia conducerea Guvernului. La ora 15.00, delegaţia PSD va merge cu o singură propunere la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

PSD şi ALDE sunt chemate împreună la discuţii cu șeful statului. Ulterior vor veni liberalii, de la ora 16.00, iar apoi USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor, care vor avea la dispoziţie doar 30 de minute pentru discuţii.

În ceea ce priveşte viitorul şef al Guvernului, preşedintele Klaus Iohannis a spus că premierul pe care îl va desemna trebuie să fie o persoană integră, care are capacitatea să conducă Guvernul şi care să aibă o majoritate în spate. Şeful statului a evitat să precizeze dacă ia în calcul desemnarea unui premier doar din partea PSD-ALDE, spunând că luni va vedea dacă aceste partide mai au majoritatea şi că vrea să cunoască toate opiniile.

Mihai Tudose este un parlamentar cu state vechi, se află la al 5-lea mandat, este vicepreședinte PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *