Marian Neacşu a intrat în Pro România şi va fi şeful echipei de campanie la europarlamentare. Încă un deputat a demisionat din PSD

Marian Neacşu a intrat în Pro România şi va fi şeful echipei de campanie la europarlamentare

Marian Neacşu, fostul secretar general al PSD mazilit de Liviu Dragnea anul trecut, a intrat în Pro România, partidul fondat de Victor Ponta. El va conduce echipa de campanie a partidului la alegerile europarlamentare, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Luni, Neacşu s-a întâlnit deja la sediul Pro România cu şefii de filiale, potrivit surselor citate. Marian Neacşu şi Adrian Ţuţuianu au fost excluşi din PSD pe 5 noiembrie, în urma unei decizii iniţiate de Liviu Dragnea. Cei doi semnaseră celebra scrisoare anti-Dragnea, dar au eşuat în tentativa de a-l da jos pe Dragnea de la şefia PSD. Decizia a fost luată în şedinţa CEx, cu 53 de voturi „pentru” şi 9 voturi „împotrivă”.

Neacşu a declarat atunci că este vorba despre o execuţie publică şi a anunţat că, împreună cu Ţuţuianu, va face contestaţie împotriva deciziei de excludere. „Bineînţeles că vom face o contestaţie, pentru că este o execuţie publică fără niciun sens. Nu ni s-a adus niciun fel de argument decât elucubraţii, afirmaţii fără niciun fel de temei, am devenit pe nepusă masă şi trădătorii partidului, şi oamenii care negociau pe ascuns cu altcineva. E foarte interesant cum am reuşit să trec dintr-o extremă în alta, în opinia altora”, a declarat Marian Neacşu, care susţine că la baza deciziei au stat nişte „motivaţii aiuritoare”.

 

Deputatul PSD Alexandru Andrei și-a dat demisia din PSD

Deputatul PSD Alexandru Andrei, a anunţat, luni, pe Facebook, că a demisionat din partid, nemulţumit de „politica dusă de PSD Giurgiu”. „Am anunţat oficial conducerii Camerei Deputaţilor decizia de a părăsi grupul parlamentar PSD, devenind, astfel, deputat neafiliat. Nu a fost deloc o decizie uşoară, însă a fost o decizie necesară, dictată de cursul pe care l-a luat, în ultimii doi ani, politica dusă de PSD Giurgiu. O politică dominată de interese personale şi de grup – în detrimentul celor ale alegătorilor -, de trădări şi jocuri «a două capete», de marginalizare a celor care nu erau de acord cu direcţia în care se îndrepta PSD Giurgiu…”, a scris deputatul pe Facebook.
De la începutul sesiunii parlamentare, din PSD au mai demisionat deputaţii Georgian Pop, Mihai Tudose, Oana Silvia Vlăduca şi Corina Bogaciu, toţi mergând la partidul lui Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *