Liviu Dragnea nu-și dă demisia și va fi mai radical cu ce trebuie să facă

Liviu Dragnea

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, în unanimitate, că îl sprijină pe președintele partidului, Liviu Dragnea.

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a dat publicităţii o declaraţie în care îşi afirmă susţinerea pentru Liviu Dragnea, pentru Guvernul Dăncilă, precum şi pentru accelerarea procedurilor de adoptare a legilor justiţiei şi a codurilor penale. Conducerea PSD anunță, de asemenea, demersuri pentru întărirea CCR.

„Am asistat la o execuție în masă. Am decis să fim mult mai fermi și mai radicali. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Kovesi” a spus Dragnea in primul sau discurs după condamnare în care anunță ca va renunta si la procedurile parlametare si va promova legile justiției prin ordonanțe.

„Decizia mea e foarte fermă: rămîn la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt, rămân și la conducerea majorității parlamentare, nu va trece moțiunea de cenzură. Am decis să fim mult mai fermi și mai radicali cu ce trebuie să facem. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Kovesi, nici Pahonțu, nici Ponta, nici alții, a spus el, la capătul unei ședințe de mai multe ore în care a obținut sprijinul „unanim” al conducerii social-democraților.

„Îmi cer iertare miilor de români, care unii stau în pușcărie pe un articol neconstituțional, alții sînt tîrăți în tribunale pe baza aceluiași articol sovietic. Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atît de mult modificarea Codului Penal”, a afirmat Liviu Dragnea, într-o declarație de presă pe holurile Parlamentului, în care a apărut înconjurat de liderii PSD.
,,Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult modificarea Codului Penal. Maniera mea de a avea o abordare procedurală corectă, în Parlament, s-a dovedit greșită. În Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea cu procedură normală. Orice lege e atacată, retrimisă, doar doar să nu se mai pună în practică, doar doar să dea guvernul jos.
Decizia mea e foarte fermă: rămîn la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt, rămîn și la conducerea majorității parlamentare, nu va trece moțiunea de cenzură”, a mai anunțat Dragnea.

 

Declaraţia CexN al PSD:
„Având în vedere programul de guvernare asumat de Partidul Social Democrat în faţa cetăţenilor români, la alegerile generale din 2016; Ţinând cont de măsurile din acest program, care urmează să fie luate sau care sunt deja în curs de implementare şi care pot aduce beneficii majore în ceea ce priveşte creşterea veniturilor românilor şi pentru realizarea investiţiilor de interes strategic pentru România; Luînd în considerare faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare; Respectând prezumţia de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept, Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat DECIDE:
1) Susţinerea a preşedintelui PSD Liviu Dragnea în toate funcţiile politice deţinute de acesta la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României.

2) Susţinerea Guvernului condus de primul ministru Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare.

3) Realizarea tuturor demersurilor legale şi constituţionale pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile justiţiei şi a codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisie de la Veneţia

4) Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale.

5) Utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *