Liviu Dragnea in vizită de lucru în judeţul Călăraşi

Liviu Dragnea in vizită în judeţul Călăraşi

UPDATE:

Președintele PSD, Liviu Dragnea și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea au efectuat astăzi o vizită de lucru în județul Călărași, prilejuită de începerea lucrărilor de execuție privind modernizarea SPA 388 Navele 2 și 3 din amenajarea de irigații Boianu-Sticleanu și Gălățui-Călărași.
Președinetele PSD le-a transmis fermierilor să aibă “încredere și curaj”, întrucât se respectă programul de guvernare, iar din 16 octombrie se va face plata în avans a subvențiilor agricole, în zonele afectate de condițiile meteorologice urmând să se aloce mai mulți bani:

“Am ținut să vin la această locație la invitația domnului ministru și o să mai merg cu domnul ministru în țară pentru că vreau să transmit tuturor fermierilor români că determinarea noastră pentru refacerea sistemului de irigații, pentru revitalizarea și modernizarea agriculturii românești a rămas intactă. Le transmit, de asemenea, să aibă încredere și curaj că programul de dezvoltare a agriculturii se realizează conform celor stabilite în programul de guvernare. Ne-a ajutat și Dumnezeu anul acesta, dar se și văd rezultatele.”

Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, producția totală de grâu, secară și triticale a fost anul acesta de circa 10,164 milioane tone, de pe o suprafață recoltată de 2,101 milioane ha, producția medie fiind de 4.836 kg/ha. La rapiță, s-au recoltat peste 1,684 milioane tone, de pe 592.312 ha, producția medie fiind de 2.884 kg/ha, iar la mazăre s-au recoltat 298.639 tone, de pe 107.593 ha, producția medie fiind de 2.776 kg/ha. Producția de orz și orzoaică a totalizat 2,017 milioane tone, de pe 459.968 ha, cu o producție medie de 4.942 kg/ha.
Anul trecut, producția de grâu a României a crescut cu circa 7% față de 2015, până la 8,413 milioane de tone, înregistrând o medie de peste 4 tone la hectar, în timp ce la rapiță a fost obținută o cantitate de 1,266 milioane de tone.

 

___________________________________________________

Marți, 22 august a.c., începând cu ora 12:00, presedintele Partidului Social Democrat-dl. Liviu Dragnea va efectua o deplasare în jud. Călăraşi, având ca scop vizita obiectivelor din Amenajările Gălățui Călăraşi-Boianu Sticleanu şi ale Stației de Punere sub Presiune SPP Boianu 1 din cadrul OUAI Bogata- județul Calaraşi, reabilitată prin Programul Național Dezvoltare 2007-2013 la stația de pompare de bază 388, sistemul de irigații Gălățui, alaturi de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale- dl. Petre Daea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *