Liberalii au decis să depună moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă pe 27 septembrie

Liberalii au decis să depună moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă pe 27 septembrie

PNL a decis să depună în Parlament moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă vinerea viitoare, pe 27 septembrie, au declarat surse din conducerea partidului. Potrivit acestora, până acum au semnat moțiunea de cenzură, pe lângă parlamentarii liberali, și cei ai USR, PMP, UDMR, Pro România, dar și de la minorități. Zilele care urmează, PNL va mai purta discuții cu Călin Popescu Tăriceanu pentru ca parlamentarii care au mai rămas în ALDE să semneze și ei moțiunea, au mai explicat surse liberale.
”Până în acest moment, avem strânse peste 210 semnături. Vom avea minimum 233 în momentul depunerii moțiunii”, a explicat unul dintre liderii PNL.
USR și PMP au făcut în ultimele zile apeluri repetate la cei din PNL să depună mai repede moțiunea de cenzură, înainte ca PSD să își refacă majoritatea în Parlament. Liberalii au replicat însă că vor să vadă mai întâi că demersul de demitere a guvernului este susținut de minimum 233 de parlamentari, numărul minim pentru adoptarea moțiunii.
Președintele USR, Dan Barna, a făcut chiar miercuri un apel pentru ca moţiunea de cenzură să fie depusă cât mai curând, săptămâna viitoare, fără să se ţină seama de strângerea semnăturilor necesare trecerii acesteia în Parlament.

”Este un obiectiv şi un deziderat să avem 233 de semnături, dar este, din punctul nostru de vedere, mai important să depunem moţiunea cât mai degrabă, să nu mai dăm timp doamnei Dăncilă. Vedem că recuperează acum cărămidă cu cărămidă din ruinele ALDE şi, dacă ne uităm la experienţa moţiunilor anterioare, vă aduceţi aminte episodul când în PSD era criza cu Tudose şi Stănescu atunci am depus moţiunea după ce lucrurile se liniştiseră şi rezultatul a fost cel pe care îl cunoaştem”, a afirmat Barna, la Parlament.

La rândul lor, cei de la PMP au anunțat încă de ieri că au transmis liberalilor semnăturile pentru moțiunea de cenzură și au făcut și ei apel pentru urgentarea demersului, susţinând că nu trebuie ratată „tragerea glonţului de aur” care să ducă la căderea guvernului PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *