Klaus Iohannis către românii care nu s-au vaccinat: „Avem arma și nu o folosim”

Klaus Iohannis

Președintele României a lansat, la conferința comună cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, un atac la românii care nu s-au vaccinat.

„Fără implicarea doameni președinte noi nu am beneficiat fără un număr important de vaccin. A riscat și bine a făcut. UE beneficiează de multe doze de vaccin. Țin să vă mulțumesc. Sănătatea nu este o competență a Comisie, dar fără intervenția Comisiei nu s-ar fi putut.

La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat, dar e păcat că sunt așa puțini. Dacă ne uităm la ce se întâmplă în Europa… În timp ce noi avem mii și mii de cazuri, în Danemarca s-a renunțat la toate restricțiile. Doze am fi avut și noi. Și dacă ne-am fi vaccinat cu toții, n-ar fi trebuit să mai purtăm mască, să avem concerte. Ce i-a făcut pe mulți să fie reticenți, vom vedea. Împreună cu premierul ne vom întâlni chiar săptămâna asta pentru e repune pe roate campania de vaccinare. Avem arma și nu o folosim.

Nu este păcat să stăm cu atâția bolnavi, când am putea să terminăm foarte repede această fază acută a pandemiei”, a spus Klaus Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *