Guvernul Dăncilă a primit 282 de voturi

Guvernul Dăncilă a primit 282 de voturi

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, în plenul reunit al Parlamentului, că reprezintă, alături de Cabinetul său, voinţa politică a coaliţiei majoritare din Parlament
Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost învestit de către Parlament, luni, cu 282 de voturi favorabile, 136 de voturi “împotrivă” şi o abţinere. Rezultatul votului a fost anunţat oficial.

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a afirmat, în plenul reunit al Parlamentului, că reprezintă, alături de Cabinetul său, voinţa politică a coaliţiei majoritare din Parlament, spunîndu-le parlamentarilor că nu vor vota persoane, ci “dorinta cetăţenilor României exprimată la alegerile din decembrie 2016”. Viorica Dăncilă a mai spus că, atît timp cît va fi prim-ministru în România nu va fi introdusă nicio taxă nouă. Ea a mai precizat că nicio altă instituţie, centru de putere, nu va mai putea spune Guvernului ce are de făcut. Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit ieri după-amiază pentru votul privind Cabinetul Dăncilă. La rîndul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că PSD-ALDE a început în 2016 implementarea celui mai ambiţios program de guvernare din ultimii 27 de ani, însă „adversarii” au încercat să împiedice acest lucru. El a descris-o pe Viorica Dăncilă drept “o femeie plăcută şi rezonabilă, care a respirat aerul occidental şi s-a distanţat de modul romînesc de a face politică, de multe ori dominat de mize mici şi interese personale”. La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 352 de parlamentari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *