Dacian Cioloş avertizează: 10 miliarde de euro pentru mituire electorală

Dacian Cioloş avertizează: 10 miliarde de euro pentru mituire electorală

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, avertizează că Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru proiecte destinate comunităţilor, anunţat de către liderul PSD, Liviu Dragnea, nu va aduce bunăstare românilor, ci sunt bani “pentru partid, pentru firmele căpuşă”.
În plină campanie pentru alegerile europarlamentare, liderul PSD Liviu Dragnea le promite primarilor 10 miliarde de euro din noul Fond de Dezvoltare şi Investiţii pentru drumuri, canalizare, reţele de electricitate sau locuinţe sociale. Dragnea a scris, ieri, pe Facebook, că, începând de acum, primarii trebuie să depună documente la Bucureşti pentru a accesa fondurile. Liderul PSD promite că este nevoie ca primarul „să vină cu doar două documente la Bucureşti şi banii merg la comunitate”. Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, copreşedinte al Alianţei 2020, avertizează însă că Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru proiecte destinate comunităţilor, anunţat de către liderul PSD, Liviu Dragnea, nu va aduce bunăstare românilor, ci sunt bani „pentru partid, pentru firmele căpuşă”.

„Când eram ministrul dezvoltării am imaginat PNDL pentru că experienţa de preşedinte al Consiliului judeţean mi-a dat posibilitatea să cunosc problemele cu care se confruntă fiecare comunitate, indiferent de dimensiune. Mulţi mi-au spus atunci că e o nebunie şi că nu voi reuşi. Azi, rezultatele vorbesc de la sine. Începând de astăzi primarii au însă un nou instrument – Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Românii merită să aibă aproape de casă şcoli, grădiniţe, creşe, spitale, dispensare, clinici medicale. Fiecare localitate poate avea drumuri asfaltate, apă curentă şi canalizare, reţea de electricitate şi gaze naturale. Sunt bani şi pentru locuinţe sociale pentru tineri sau pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic, cămine culturale şi lăcaşuri de cult”, a declarat Liviu Dragnea. Dragnea a precizat că „ţine numai de primar să vină cu doar două documente la Bucureşti şi banii merg la comunitate, pentru oameni. Punem la dispoziţia primăriilor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, universităţilor 10 miliarde de euro pentru a oferi cetăţenilor o viaţă mai bună. Noi ne dorim o Românie puternică, bogată şi respectată. Aşa cum am promis, creştem România şi aducem bunăstare românilor!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *