Cioloş propune Ministru la Educaţie care să stea în funcţie 5 ani

Dacian Cioloş propune Ministru la Educaţie care să stea în funcţie 5 ani

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a scris joi pe Facebook un mesaj în care îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis un pact naţional pentru Educaţie care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de guverne, şi un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiaşi ministru la Ministerul Educaţiei minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed guvernele şi indiferent de culoarea politică a acestora.

„Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să iniţieze un nou pact naţional pentru Educaţie”, scrie Dacian Cioloş care susţine că la Ministerul Educaţiei este nevoie de un tehnocrat. „Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual, dar să îl cunoască bine, de preferat o personalitate publică recunoscută tocmai pentru performanţă în economia reală. Preşedintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalităţi în grupurile de lucru ale proiectului România Educată. Avem nevoie de obiective concrete legate de performanşa copiilor, nu numai de sumele alocate sistemului de educaţie, dar, cel mai important, avem nevoie de coerenţă şi stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaţilor şi partidelor. Ministerul Educaţiei trebuie scos în afara jocurilor politice”, a mai scris fostul premier.

„M-am ferit întotdeauna să aduc în discuţie aceste chestiuni de o importanţă vitală pentru România, în condiţii de campanie electorală sau doar pentru a obţine o ştiruţă pe Facebook. E important de subliniat în acest context ca o condamnarea pauşală ala cum au încercat unui ieri şi alaltăieri nu ajută pe nimeni, cum nici măsuri punctuale nu ajută sistemul“, a fost reacţia lui Klaus Iohannis, întrebat ce crede despre propunearea lui Cioloş. Preşedintele a afirmat ieri că rezultatele proaste de la testarea PISA ar trebui să ne dea de gândit, dar nu într-un „mod electoralist”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *