Alegerea primarilor în două tururi, respinsă în Comisia juridică din Senat

Alegerea primarilor în două tururi, respinsă în Comisia juridică din Senat

Senatorii din Comisia juridică au adoptat, luni, un raport de respingere la un proiect de lege care prevedea revenirea la alegerea primarilor din două tururi, aparţinînd unor parlamentari PNL, Alina Gorghiu afirmînd că ”Dacian Cioloş n-a fost de acord să-şi asume ordonanţă de urgenţă” în acest sens.
”Este un proiect care are susţinerea societăţii civile. E momentul, dat fiind fapul că sîntem cu trei ani înainte de alegerile locale să fim puţin atenţi la el şi să revenim la o formă care legitimează alesul local într-o măsură mult mai relevantă decît actuala formulă legislativă”, a spus, în timpul dezbaterilor, senatorul PNL Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu a mai spus că vinovat pentru nerevenirea la alegerea primarilor în două tururi este şi fostul premier Dacian Cioloş.
”Din nefericire, a fost un Cioloş care n-a fost de acord să-şi asume ordonanţă de urgenţă la momentul respectiv. Poate nu era cazul, poate era cazul …Din nefericire nu s-au găsit alte pîrghii la acel moment pentru a impune alegeri în două tururi”, a mai spus Alina Gorghiu.
La rîndul său, senatorul PSD Şerban Nicolae a admis că au fost social-democraţi care au susţinut revenirea la alegerea primarilor în două tururi în mandatul trecut, motivînd că alegerea primarilor într-un tur ar putea duce la varianta în care să existe primari aleşi cu un număr foarte mic de voturi, doar pe considerentul că au cel mai mare număr de voturi dintre toţi competitorii înscrişi în cursa electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *