Supraacciza pe carburanţi şi supraimpozitarea contractelor part-time vor fi eliminate

Supraacciza pe carburanţi şi supraimpozitarea contractelor part-time vor fi eliminate

Supraacciza la carburanţi şi supraimpozitarea contractelor part-time vor fi eliminate de la 1 ianuarie 2020, după ce Camera Deputaţilor, for decizional, a votat ieri un proiect de lege în acest sens. Au fost 280 de voturi pentru, 1 vot împotrivă şi 2 abţineri.
Legea urmează să meargă acum la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Eliminarea accizei la carburanţi aduce eliminarea acelui supliment de 7 cenţi la litru, sau 32 de bani, după cum a fost introdus, în lei, în toamna lui 2017. Cu această reducere, România intră sub nivelul minim acceptat la nivel european şi prin urmare este nevoie de a veni cu o corecţie. După scoaterea a 32 de bani pe litru, acciza din România va ajunge la 1,656 lei pe litrul de benzină fără plumb şi de 1,518 lei la motorină.

Există o directivă europeană care stabilieşte un prag minim al accizelor sub care o ţară membră nu poate intra. Şi în cazul nostru, acestea sunt de 359 de euro pe mia de litri de benezină fără plumb şi de 330 de euro pe mia de litri de motorină. Pentru conversie este luat cursul din prima zi a lui octombrie, cu aplicarea accizelor în următorul an. Şi banca centrală europeană a stabilit un curs pe 1 octombrie de 4,7511 lei. Prin urmare acciza minimă posibilă pe prevederile europene este de 1,705 lei pe litrul de benzină fără plumb şi de 1,568 lei pe litrul de motorină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *