Se înfiinţează DNA-ul asigurătorilor – Biroul de Investigare a Fraudelor în Asigurări

Se înfiinţează DNA-ul asigurătorilor - Biroul de Investigare a Fraudelor în Asigurări
Se înfiinţează DNA-ul asigurătorilor – Biroul de Investigare a Fraudelor în Asigurări

În şedinţa din 23 august de la Autoritatea de Supraveghere Financiară se decide înfiinţarea unei structuri similare SALFIN, structură care va reuni reprezentanţi ai autorităţii, societăţilor de asigurare şi brokerilor de asigurări. Aceasta va avea rolulul de asupraveghea, cerceta, investiga fraudele în asigurări şi a sesiza autorităţile competente în penalizarea acestora.

Biroul de Investigare a Fraudelor în Asigurări (BIFA) va fi o structură creată în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară cu scopul de a permite consumatorilor să apeleze la un mecanism de sesizare şi investigare a fraudelor în asigurări.

BIFA va fi organizată pe comisii pe diversele tipuri de fraude practicate în asigurări, comisii care vor cerceta sesizările de acest gen şi care vor avea competenţe clare de sesizare a fraudelor către parchet, procuratură, DIICOT şi alte organe competente în pedepsirea directă a acestor tipuri de fraude.

Decizia de înfiinţare a BIFA va fi luată cel mai probabil în şedinţa din 23 august 2016 care va reuni reprezentanţi ai autorităţilor de profil, ASF şi ANPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *