Salariile poştaşilor vor fi majorate cu 15% de la 1 noiembrie

Salariile poştaşilor vor fi majorate cu 15% de la 1 noiembrie

Începînd cu 1 noiembrie 2018, 13.261 de angajaţi de la Compania Naţională Poşta Română, 89% dintre ei fiind personal operaţional, vor primi în plus, la salarii, o sumă medie de 337 de lei, o creştere de 15%, a anunţat Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Cea mai mare corecţie salarială din ultimii zece ani a fost posibilă, la Poşta Română, după rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2018, aprobată în şedinţa de Guvern din 24 octombrie.

Poşta Română are deficit de personal
Salariaţii care primesc majorarea salarială reprezintă 55% dintre cei peste 24.000 de angajaţi ai Poştei Române.

„În plin proces de redresare a celui mai mare operator de servicii poştale din România, ne-am îndreptat atenţia asupra personalului, deoarece ne dorim ca angajaţii noştri să realizeze că munca lor este importantă, fiind interfaţa dintre noi şi cetăţenii care beneficiază de serviciile Poştei. Concret, această creştere salarială are două obiective: primul vizează fidelizarea angajaţilor care lucrează în zona operativă, iar al doilea crearea de condiţii atractive pentru cetăţenii care îşi doresc să se angajeze aici. Este o realitate faptul că Poşta Română are un deficit de personal, iar concursurile pentru angajări sînt reluate de foarte multe ori, dat fiind că nu se prezintă nimeni. Odată cu noile creşteri salariale şi cu realizarea treptată de investiţii la Poştă, consider că interesul cetăţenilor de a lucra aici va creşte, iar actualii angajaţi vor fi stimulaţi să îşi îmbunătăţească rezultatele muncii”, a menţionat Cojocaru.

Eliminarea diferenţelor de salarii pe funcţii/vechime
De asemenea, ministrul Comunicaţiilor a afirmat că reconsolidarea încrederii în Poşta Română este o prioritate pentru el şi întregul Executiv, acest lucru realizîndu-se treptat prin investiţii şi angajaţi responsabili.

„La baza rectificării cheltuielilor de natură salarială pentru anul 2018 au stat nevoia de personal resimţită de Compania Naţională Poşta Română S.A, combătută prin crearea unui cadru atractiv de lucru în cadrul societăţii, şi respectarea prevederilor asumate în Contractul Colectiv de Muncă 2018-2020, privind efectuarea, în perioada octombrie – decembrie 2018, de corecţii salariale, prin reaşezarea salariilor pe tranşe de vechime în sistemul poştal, în vederea eliminării diferenţelor de salarii pe funcţii/vechime“, a precizat Cojocaru.

Totodată, ministrul Comunicaţiilor susţine că, la această rectificare, s-a ţinut cont de respectarea prevederilor Legii nr. 2/2018 a bugetului de stat privind majorarea cheltuielilor de natură salarială faţă de anul precedent, precum şi de execuţia cheltuielilor de natură salarială din perioada ianuarie – august 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *