Profesorii vor primi salariile cu întârziere

Profesorii vor primi salariile cu întârziere

Toţi profesorii din învăţămîntul preuniversitar  vor primi salariile cu întîrziere, a anunţat ministrul Educaţiei, Liviu Pop, pe Facebook.

Pînă anul trecut, angajaţii din învăţămînt primeau salariile în data de 9, iar din 2018 îşi vor primi banii în data de 14, spune Pop. Profesorii acuză însă că au fost informaţi abia pe 5 ianuarie de modificare, iar asta le crează probleme, în special la plata ratelor şi a facturilor.

„Toţi angajaţii din învăţămînt vor primi în 12 sau 15 Ianuarie 2018 salariile aferente lunii Decembrie 2017. În conformitate cu ordinul MFP 86/28.01.2005 completat cu ordinul MFP nr 398/7.03.2017 data de plată a salariilor pentru Ministerul Educaţiei Naţionale şi unităţile finanţate de acesta este 14 a lunii curente, pentru luna precedentă. Potrivit OUG 90/2017 s-a aprobat că plata salariilor pentru personalul din unităţile de învăţământ se va face din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Astfel, începând cu luna ianuarie MEN va transfera lunar către inspectoratele şcolare, iar apoi acestea către şcoli, sumele pentru plata salariilor.“, a scris Liviu Pop pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *