PNRR a fost APROBAT. Florin Cîțu: „Vom avea o economie puternică de care vor beneficia toți românii”

Florin Citu

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, într-o conferință de presă alături de Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen, că președintele Comisiei Europene a susținut România în procesul de aprobare a Planului Național de Redresare și Reziliență. Potrivit premierului PNRR va susține reformele și investițiile care vor face din România o economie de nivel mediu european.

„Ultimele luni de zile au fost intense. În tot acest timp ne-a susținut. Comunicarea a fost intensă. PNRR ne va ajuta să implementăm reformele și investițiile pe care ni le-am asumat. Vom avea o economie puternică de care vor beneficia toți românii. PNRR-ul României este printre cele mai bine finanțate cinci planuri din UE și era normal ca negocierile să fie dificile. Sunt extrem de mulțumit că evaluarea CE este pozitivă. Aceasta ne arată că este bine construit și acoperă nevoile pe care România le are în acest moment. Pentru români este esențial că am reușit să introducem în PNRR câteva investiții esențiale, iar construirea de autostrăzi este ceva la care țin în mod special”, a declarat Cîțu.

„Acum trebuie să fim foarte atenți la partea de implementare. Toți cei implicați trebuie să-și facă treaba, pentru că fiecare piesă de puzzle este importantă. Un lucru pe care îl pot garanta este că Guvernul României va implementa toate reformele propuse, își va atinge toate țintele, astfel încât România să atragă toți banii puși la dispoziție prin PNRR. Altă cale nu există, nu mai putem sta pe loc când toată lumea se dezvoltă. Până în 2028, când PNRR va fi finalizat, vom avea alte standardele pentru traiul zilnic, iar economia va fi aproape de media europeană”, a mai precizat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *