Ordonanța de urgență privind Declarația Unică a fost publicată în Monitorul Oficial

Eugen Teodorovici: Declaraţia unică, aprobată de Guvern. Termenul limită de depunere este 15 iulie 2018

Ordonanţa de Urgenţă nr. 18/2018 care reglementează mecanismul de declarare şi plată a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, anunță ministerul Finanțelor, pe pagina sa de Facebook. Ministerul reamintește contribuabililor persoane fizice că depunerea Declaraţiei Unice se face pînă la data de 15 iulie.
Ordonanța prevede că, prin derogare, declarația unică se depune in acest an până la data de 15 iulie inclusiv.

Ce bonificații se acordă pentru plata anticipată:
-pentru depunerea prin mijloace electronice până la data de 15 iulie 2018, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit plătit integral pînă la 15 martie 2019
-pentru plata cu anticipație a impozitului pe venit se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit anual estimat plătit integral până la 15 decembrie 2018
-în cazul în care cele două condiții sunt îndeplinite cumulativ se aplică ambele bonificații
Guvernul a adoptat în 15 martie Ordonanța de Urgență privind declaratia unică pentru plata contribuțiilor.

Eugen Teodorovici, ministrul finantelor, a declarat la finalul ședinței de guvern că vor fi aplicate reduceri in cazul depunerii declarației unice in sistemul online si dacă se fac plăți anticipate. Teodorovici a mai afirmat că pentru veniturile din drepturile de autor, s-a ales varianta stopajul la sursa.

“Mergem pe un mecanism de a stimula contribuabilii sa depună această declarație unică în sistemul online și pentru acest lucru acordăm o reducere de 5% a obligațiilor de plată față de stat. Mai mult, daca se face o plată anticipată pentru veniturile estimate in anul in curs, până la final de an, până pe 15 decembrie, mai sînt 5% reducere. Deci, un contribuabil poate avea in total 10% reducere pentru obligatiile față de stat, daca depune online și plata e anticipată”, a afirmat Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *