Ministerul Educaţiei a comunicat că angajaţii din Învăţământ vor primi salariile pe 13 aprilie

Ministerul Educaţiei a comunicat că angajaţii din Învăţământ vor primi salariile pe pe 13 aprilie

Ministerul Educaţiei Naţionale transmite, printr-un comunicat de presă, că angajaţii din Învăţământ nu vor primi salariile înainte de Paşte, ca în cazul altor bugetari, ci săptămâna viitoare, pe 13 aprilie.

Potrivit instituţiei, luna aprilie este importantă pentru că salariaţii din învăţământ beneficiază de o majorare salarială aplicată de la 1 martie 2018, iar întocmirea documentelor contabile nu poate începe mai devreme de închiderea ultimei zile lucrătoare din luna pentru care se realizează plata.

În consecinţă, având în vedere că data de 14 aprilie este anul acesta într-o zi de sâmbătă, salariile vor fi plătite vineri, 13 aprilie.

Precizările Ministerului Educaţiei vin după ce sindialiştii din sistem au explicat că angajaţii din Învăţământ nu vor primi salariile înainte de Paşte, aşa cum se întâmplă în cazul altor bugetari şi cer Executivului găsirea unei soluţii în acest sens.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că vor primi salariile înaintea sărbătorilor pascale, pe 5 aprilie, doar bugetarii ai căror instituţii au solicitat acest lucru, iar restul vor primi în ziua de salariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *