Microîntreprinderile vor putea opta între impozitul pe profit sau pe cifra de afaceri

Microîntreprinderile vor putea opta între impozitul pe profit sau pe cifra de afaceri

Guvernul aprobă azi prin Ordonanță de Urgență o serie de măsuri fiscale. Unele dintre ele vizează sponsorizarea ONG-urilor furnizoare de servicii sociale, a anunțat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern. În cazul persoanelor fizice, cota din impozitul pe venit pe care o pot dona crește de la 2% la 3,5%. Actul normativ mai prevede că microîntreprinderile vor putea opta între impozitul pe profit și pe cifra de afaceri. “Ordonanța de Urgență introduce o nouă regulă fiscală potrivit căreia microîntreprinderile pot să opteze pentru plata impozitului pe profit din îndeplinirea a două condiții: un nivel de capital social minim de 45 mii lei sau care au cel puțin doi salariați”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ordonanța de Urgență mai prevede măsuri privind ONG-urile furnizoare de servicii sociale.

“Astfel, microîntreprinderile care fac sposorizări pentru finanțarea organizațiilor non-profit, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați la cel puțin un serviciu social licențiat, vor beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venitul microîntreprinderilor până la nivelul de 20% din impozitul pentru trimestrul în care au fost înregistrate cheltuielile respective”, a spus Dăncilă.

Potrivit acesteia, “în cazul persoanelor fizice se majorează de la 2% la 3,5% cota din impozitul pe venit care poate fi donată pentru susținerea entităților non-profit și a unităților de cult care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat”.

De asemenea, pentru transportatorii de mărfuri și persoane se introduce o nouă măsură prin reducerea accizei la motorină, a mai spus premierul. “Se diminuează cu 183, 62 lei/tonă, respectiv 217,31 lei/tonă nivelul accizei la motorină, utilizată drept carburant pentru sectorul transportului de mărfuri sau transportul de persoane”, a precizat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *