Impozit pe sumele transferate în străinătate de multinaționale

Impozit pe sumele transferate în străinătate de multinaționale

Guvernul va impozita sumele pe care companiile multinaționale le transferă în străinătate “în încercarea de a-și reduce baza de impozitare”, a anunțat ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa.
“Se introduce directiva europeană pentru combaterea externalizării profiturilor companiilor multinaționale — Directiva UE 1164/2016. Multinaționalele care evitau până acum plata taxelor în România nu vor mai putea face acest lucru. Se va acorda astfel deducerea limitată a dobînzilor, se va introduce un impozit pentru sumele transferate în afara țării de multinaționale în încercarea de a-și reduce baza de impozitare. Vor fi împiedicate transferurile unor grupuri de firme către filialele lor din paradisurile fiscale și nu vor mai fi oferite beneficii fiscale obținute prin aranjamente abuzive între firme”, a susținut Mișa.
El a adăugat că se vizează și confiscarea mijloacelor de transport ca măsură în combaterea evaziunii fiscale.
“E vorba de toate mijloacele de transport — mașină, camion, vapor, avion, tren — utilizate de cei care fac evaziune cu bunuri accizabile în plus față de confiscarea mărfurilor implicate în evaziune”, a punctat demnitarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *